Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania electorală s-a mutat în Consiliul Județean Constanța Contre între Horia Țuțuianu (PSD) și consilierii liberali

ro

18 May, 2019 00:00 1689 Marime text
Consilierii județeni s-au întrunit în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Județean Constanța. Aleșii au aprobat 22 de proiecte de pe ordinea de zi, iar proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2019, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, a fost retras. Proiectele au trecut de votul consilierilor județeni cu majoritatea voturilor celor 34 de consilieri județeni prezenți, mai puțin proiectele 1 și 5, la care aleșii județeni liberali și consilierul PMP Florin Goidea s-au abținut.
 
S-au purtat discuții aprinse pe marginea proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2019 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Liberalii au reclamat faptul că sumele alocate pentru investiții sunt prea mici, în schimb, au ținut să puncteze că salută faptul că un proiect inițiat de PNL pentru reabilitarea și redeschiderea Casei Soarelui se împlinește.
 
La rândul său, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a subliniat faptul că proiectul „Casa Soarelui“ a fost inițiat și dus la capăt de el, după ce situația de acolo i-a fost adusă la cunoștință de un jurnalist. În ceea ce privește faptul că suma alocată pentru investiții la Spitalul Județean ar fi prea mică, șeful Consiliului Județean a explicat că investițiile în această unitate sanitară se fac cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, de la Ministerul Sănătății și cu fonduri europene, nu cu bani de la buget, tocmai pentru ca fondurile locale să fie utilizate pentru alte domenii de activitate.
 
La declarațiile de după ședința de Consiliu Județean, Țuțuianu a precizat că este dezamăgit de atitudinea consilierilor județeni din opoziție, care nu fac altceva decât să puncteze politic idei ce nu sunt însă duse la bun sfârșit. Pe scurt, Țuțuianu le reproșează aleșilor de la PNL lipsa de implicare.
 
Citește și:
 
LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, întrunit în ședință ordinară. Iată ce se discută

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii