Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:11 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul susţine lucrări neterminate Primăria pierde 10 milioane de lei din cauza întârzierii proiectelor cu finanţare UE

ro

07 Dec, 2015 00:00 1625 Marime text


Şase proiecte de hotărâre iniţiate de primarul interimar Decebal Făgădău au fost incluse pe ordinea de zi a şedinţei de îndată a Consiliului Local Municipal Constanţa. Întrunirea aleşilor este programată astăzi, începând cu ora 14.00.
 
Mai multe proiecte aflate în derulare de către municipalitate şi care sunt incluse pe lista proiectelor a căror durată se prelungeşte după extinderea perioadei de implementare/eligibilitate a Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013 în scopul îndeplinirii integrate a obiectivelor şi indicatorilor acestora şi în vederea asigurării funcţionalităţii acestora au nevoie de aprobarea consilierilor pentru amânarea datelor de finalizare, dar şi de asumarea cheltuielilor necesare finalizării lor din bugetul local.
 
În această situaţie sunt următoarele proiecte: „Parcul seniorilor”, „Reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic”, „Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public în unele localităţi ale Zonei Metropolitane Constanţa”, dar şi cel ce vizează „Construirea parcării multietajate P+7e+T în staţiunea Mamaia, zona Cazinou-Albatros”.  

Cheltuieli viitoare din bugetul municipalităţii

 În cazul parcării multietajate din Mamaia, Decebal Făgădău propune finalizarea obiectivului pe 30 iunie 2016, iar municipalitatea să acopere din bugetul propriu suma de 160.000 de lei, inclusiv TVA.
 
Aceeaşi dată-limită de finalizare a fost înaintată şi pentru Parcul Seniorilor, în acest caz municipalitatea urmând să suporte 11.000 de lei, inclusiv TVA.
 
„Reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic” ar trebui definitivată până cel târziu la finele lunii iunie a anului viitor, iar Primăria Constanţa ar trebui să aloce suma de 9.500.000 de lei, inclusiv TVA.
 
„Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public în unele localităţi ale Zonei Metropolitane Constanţa” ar urma să fie finalizată până în 30 iunie 2016, însă proiectul de hotărâre iniţiat de Decebal Făgădău nu stipulează şi suma pe care municipalitatea ar urma să o aloce din bugetul propriu.
 
În contextul prezentat şi dacă aleşii vor aproba proiectele respective, municipalitatea va trebui să aloce acestor investiţii peste 9.671.000 de lei.

Se pot face şi reduceri 

Totuşi, am constatat că, în cazul unor proiecte aflate în derulare, s-a reuşit să se facă mici economii. Este cazul proiectului „Reparaţii capitale şi modernizarea pasajului Cumpenei” în faza DALI. În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din 27 noiembrie, consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi acestei investiţii. Valoarea estimată a investiţiei fără TVA era de 1.414,098 mii euro, din care C+M au fost estimate la 1.281,3560 mii euro. În şedinţa de astăzi, aleşii vor constata că suma estimată pentru C+M a fost mai mică cu 30,5085 mii euro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sibnet 07 Dec, 2015 09:26 Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: sibnet@usa.com