Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asocierea Theotop - ESRI România - Synergetics Corporation elaborează Registrul local al spaţiilor verzi din Constanţa (document)

ro

19 Mar, 2019 00:00 2599 Marime text
Contractul de prestări servicii privind elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa a fost publicat pe site-ul Primăriei Constanţa. Încheiat anul trecut în luna mai, după ce a fost atacat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, de una dintre societăţile participante la procedura de achiziţie, contractul are o durată de derulare de 24 de luni şi o valoare consistentă  - 1.716.828 de lei fără TVA (contractul poarte fi studiat în secţiunea „Documente”).
 
Vă reamintim că Primăria Constanţa a fost sancţionată contravenţional de două ori în perioada 2014-2015. Sancţiunile au venit de la Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, pentru nerespectarea unor prevederi cuprinse în Legea 24 din 2007, cunoscută şi sub denumirea de Legea spaţiilor verzi. Administraţia locală a fost sancţionată contravenţional cu sume cuprinse între 100.000 şi 200.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor cuprinse la articolul 16, alin. 1 - neconstituirea Registrului spaţiilor verzi şi articolul 10, alin. 1 - neefectuarea auditului suprafeţei, calităţii şi accesibilităţii spaţiilor verzi. Potrivit legii, autorităţile locale aveau obligaţia să întocmească Registrul spaţiilor verzi până la data de 1 ianuarie 2011, adică pe vremea când era încă primar Radu Mazăre. 
 
În 2017, Municipiul Constanţa a organizat o procedură publică pentru atribuirea contractului „Elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa“.
 
RLSV este o documentaţie care se constituie ca un sistem informaţional de evidenţă şi inventariere sistematică a terenurilor din intravilanul unei localităţi definite ca spaţii verzi conform Legii nr. 24/2007 şi Ordinului nr. 1466/2010. Durata contractului/acordului-cadru este de 24 de luni, începând de la data atribuirii contractului.
 
Elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa se va realiza prin două activităţi:
1. Realizarea şi implementarea Sistemului informatic al spaţiilor verzi (SISV), reprezentat de un ansamblu de licenţe software GIS şi de date textuale şi grafice cuprinse într-o bază de date relaţională, concepută ca un sistem unitar care se va integra cu sistemul informatic existent în cadrul Primăriei;

2. Realizarea RLSV, care se va constitui în mai multe etape, reprezentând toate lucrările tehnice geodezice, topografice, de cartare a spaţiilor verzi, necesare pentru întocmirea planurilor, a hârtiilor şi a fişei spaţiului verde, precum şi pentru constituirea seturilor de date şi informaţii specifice privind speciile de arbori şi vegetaţia existentă, cu determinarea indicilor calitativi şi cantitativi necesari pentru a reprezenta baza de date a SISV.
 
Au depus oferte următoarele societăţi comerciale: 
1. Fida Solutions SRL (Baia Mare), Nolimits Technologies SRL - terţ susţinător (Satu Mare);
2. Asocierea Mira Telecom SA (Bucureşti) - Cornel & Cornel Topoexim SRL (Bucureşti) (Mira Telecom SA - lider de asociere) şi Molbak Proiect SRL (Târgovişte) - subcontractant;
3. SC Primul Meridian SRL (Slatina), Intergraph Computer Services SRL (Bucureşti) - terţ susţinător;
4. Ramboll South East Europe SRL;
5. Romair Consulting SRL (Bucureşti);
6. Asocierea SC Theotop SRL (Bucureşti) - ESRI România SRL (Bucureşti) - Synergetics Corporation SRL (Bucureşti) (SC Theotop SRL - lider al asocierii);
7. Siveco România SA (Bucureşti) şi SC Total Cad Consult SRL (Constanţa) - subcontractant şi terţ susţinător;
8. SC Soft Business Union SRL (Bucureşti), SC Tehnogis Grup SRL (Bucureşti) - subcontractant, SC DTG Alfa SRL - terţ susţinător;
9. Teamnet International SA (Ploieşti);
10. Asocierea SC Transcendence Systems Group SRL (Ploieşti) - SC Info Design SRL (Târgovişte) - SC Eterra Map SRL (Târgovişte) - SC Luf-Cad SRL (Târgovişte) (Transcendence Systems Group SRL - lider al asocierii).
 
Citeşte şi:
 
Licitaţia pentru Registrul spaţiilor verzi din Constanţa, contestată de o firmă din Bucureşti. Ce a decis CNSC (document)

După ce a fost amendată, Primăria Constanţa face Registrul spaţiilor verzi! 22 de ofertanţi se bat pentru 3 milioane de lei (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii