Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:13 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia „Marea Neagră“, Fundaţia „Giovanni Bosco“ şi Asociaţia „Fair-Play“, ajutate de Primărie

ro

16 Dec, 2015 00:00 1493 Marime text


Unul dintre proiectele care vor fi dezbătute la şedinţa Consiliului Local din 18 decembrie vizează aprobarea asociaţiilor şi fundaţiilor în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2016.
 
Astfel, aleşii locali urmează să aprobe lista asociaţiilor şi fundaţiilor care acordă servicii de asistenţă socială în municipiul Constanţa şi care au fost selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2016. Este vorba despre Asociaţia Centrul Terapeutic „Marea Neagră“ de Sprijin al Persoanelor cu Autism, care ar urma să primească suma de 8.400 de lei pe lună, Fundaţia „Giovanni Bosco“, Centrul de zi „Mama Margareta“, Casa de tip familial „Casa Claudia“ şi Casa de tip familial „Casa Magone“, care vor primi suma de 9.150 de lei pe lună, dar şi de Asociaţia „Fair-Play“, care urmează a primi 7.500 de lei pe lună.

Despre cei trei beneficiari 

Colaborarea dintre Consiliul Local Constanţa şi Asociaţia „Fair-play“ a început în martie 2011. Bazele colaborării au fost puse în şedinţa ordinară a CLM Constanţa din 30.03.2011. „Se aprobă colaborarea dintre CLM Constanţa şi Asociaţia «Fair-Play», în vederea realizării proiectelor locale privind recuperarea şi integrarea profesională a copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale, asigurarea cazării, hranei şi asistenţei medicale şi educaţiei, prevenirea abuzului şi neglijării copiilor, prevenirea abandonului şcolar şi familial, precum şi alte activităţi conexe. Asociaţia va asigura, la solicitarea Primăriei municipiului Constanţa, cazare şi masă pentru tinerii de peste 18 ani ce provin din case de copii sau orfelinate şi care sunt încadraţi în muncă. Consiliul Local dă în folosinţă gratuită asociaţiei imobilul situat în Constanţa, aleea Egretei nr. 13A, bloc C9, format din cămin de nefamilişti şi terenul aferent în suprafaţă totală de 1.800 mp, din care teren aferent imobilului de 300 mp.“


 
Fair-Play şi-a început activitatea în 1997. Fondatorul Asociaţiei Fairplay este Radu Ştefan Mazăre, preşedinte de onoare al acestei organizaţii.
 
Centrul Terapeutic „Marea Neagră“ de Sprijin al Persoanelor cu Autism (CTMNSPA) este primul centru psihologic din judeţul Constanţa destinat copiilor ce prezintă tulburări din spectrul autismului. Coordonatorul Centrului „Marea Neagră“ este psihologul Cristina Gemănaru.
 
Fundaţia „Giovanni Bosco“ este o instituţie nonprofit înfiinţată în anul 2002 ce are următoarele activităţi: organizarea de cursuri şcolare şi extraşcolare pentru copii şi tineri aflaţi în dificultate şi organizarea de cursuri de calificare şi recalificare profesională pentru tineri şi adulţi. Din 2003 este centru autorizat CISCO, din 2006 este centru acreditat Autodesk, unicul din Constanţa, din 2007 este centru autorizat Equalskils şi ECDL, din 2008 centrul este autorizat de către CNFPA, ca furnizor pentru organizarea cursurilor de FPC: grafician PC (DTP designer), operator introducere, validare şi prelucrare date, tehnician operator procesare texte şi imagine, designer pagină web.

Citeşte şi Fondată de „vigurosul“ Radu Mazăre şi susţinută financiar de Consiliul Local Acuzaţii la adresa Asociaţiei Fair-Play din Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii