Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi pentru proprietarii de terenuri de pe malul lacului Siutghiol, aplicate de polițiștii locali constănțeni

ro

08 Mar, 2021 10:22 1705 Marime text


În cursul lunii ianuarie, polițiștii locali constănțeni din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului au identificat proprietarii terenurilor virane din zona DN2A - Popas Cișmea, perimetrul curprins între bd-ul Tomis și lacul Siutghiol pe care erau depozitate deșeuri municipale amestecate, precum și deșeuri inerte.

Pentru a nu se perpetua obiceiul unora de a arunca deșeurile pe acele suprafețe, polițiștii locali au somat proprietarii pentru salubrizarea și împrejmuirea terenurilor, în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, respectiv conform prevederilor HCL nr. 184/2013.

Ca urmare, în perioada februarie - martie proprietarii au igienizat terenurile și au luat măsuri de asigurare a perimetrului prin împrejmuirea acestora. „Menționăm că, sancțiunea pentru neluarea măsurilor de salubrizare este între 3.000 lei - 6.000 lei pentru persoane fizice și 25.000 lei - 50.000 lei pentru persoane juridice conform prevederilor art. 96 alin. 1 din OUG nr. 195/2005. De asemenea, neîmprejmuirea terenurilor se sancționează cu amendă contravențională de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice și de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru persoane juridice”, a transmis municipalitatea.

Astfel, Primăria Constanța transmite mulțumiri celor care s-au conformat solicitărilor polițiștilor locali și au igienizat, respectiv au împrejmuit terenurile pe care le au în proprietate. Acesta ar trebui să fie un exemplu de urmat pentru toate persoanele care dețin terenuri sau imobile care, dacă nu sunt îngrijite, se transformă în focare de infecție.

Raluca Aida ABBAS este studentă în anul II la Facultatea de Litere a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii