Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanța. Bursele elevilor, în prim plan

ro

21 Dec, 2020 09:19 2035 Marime text
  • A fost convocat Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă extraordinară, luni, 21 decembrie 2020, ora 09.00.


Luni, 21 decembrie 2020, ora 09.000, a avut loc ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.,

UPDATE 5

Proiectul burselor a fost votat în unanimitate. Stere Hira le-a urat colegilor sănătate și sărbători fericite.

UPDATE 4

Mihaela Andrei, consilier local PNL, a spus că se bucură că după patru ani de zile, consilierul Răsăuțeanu a ajuns la concluzia că dialogul este important. Vergil Chițac a spus că de la ultima ședință au fost căutate soluții tehnice pentru a acorda toate bursele. „Noi suntem aici consilieri, primari, să luăm decizii raționale, nu emoționale”, a spus edilul.

UPDATE 3

Vergil Chițac a spus că noul proiect de hotărâre, prevede acordarea următoarelor sume: bursa de performanță  -  1000 lei/lună, bursa de merit - 100 lei/lună, bursa de studiu - 250 lei/lună și bursa de ajutor social - 250 lei/lună. Costin Răsăuțeanu a spus că „Sper că în sinea dânsului (n.r. primarul Constanței) regretă acel eveniment. Mi-aș dori să știu că conștientizați că a fost un episod nefericit, un derapaj. Noi vom susține mereu demersurile tinerilor. Trebuie să fie încurajate. Prin dialog, se pot rezola multe. Mă bucur în numele PSD că ne-am sfătuit și cred eu că acest proiect de hotărâre, poate pe viitor, bursa de ajutor social va fi majorată”. A spus că speră să nu mai existe astfel de derapaje.


UPDATE 2

Vergil Chițac, primarul Constanței, a spus că preferă să înceapă cu rectificarea bugetară pentru a putea să plătească bursele elevilor. „Aș vrea să majorăm cu 4,61 milioane lei capitolul Învățământ, pentru a putea acorda celelalte trei tipuri de burse, mai puțin bursele sociale, pentru care deja aveam banii”, a spus Chițac. Proiectul nr. 2 a fost votat cu un număr de 27 de voturi.

UPDATE 1

27 de consilieri sunt prezenți, ordinea de zi fiind votată în unanimitate



Iată ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre pentru aprobarea numărului și cuantumului burselor aferente semestrului I al anului școlar 2020-2021 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

2. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2020.

iniţiator: primar Vergil Chițac

Citește și

Astăzi se tranșează chestiunea burselor școlare în ședința Consiliului Local Municipal Constanța. Ce sume vor încasa elevii din învățământul preuniversitar?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii