Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:10 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Cumpănă

ro

24 Jan, 2021 18:03 696 Marime text
  • Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită azi la Cumpănă.

La Cumpăna a fost marcată astăzi 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.

„Ziua de 24 ianuarie a rămas vie în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Este ziua în care aniversăm, celebrăm România modernă când am devenit o națiune unită, demnă și recunoscută în Europa”, a transmis Primăria Cumpăna.
      
Reprezentanții Administrației Publice Locale și ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” alături de locuitorii comunei Cumpăna au adus astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României Unite.

„Astăzi, ca întotdeauna, poporul român îşi cinsteşte eroii care s-au jertfit pentru a ne lăsa o ţară întreagă, frumoasă şi bogată. Dacă bunicii noştri, în urmă cu aproape un veac, au înfruntat fricile cu arma în mână şi pe câmpul de luptă, astăzi, pentru noi, departe de orice războaie, a ne reconecta rapid la idealuri este vital şi urgent. Tinerii români au datoria să prețuiască și să respecte istoria națională, să cunoască cine am fost ca popor și să elogieze mai ales reformatorii națiunii care au așezat câte o cărămidă la temelia României în care trăim azi”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

 
 
Sursă foto: Primăria Comunei Cumpăna

Ti-a placut articolul?

Comentarii