Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:17 03 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Permisului de Conducere Românesc! „Nimeni nu va putea conduce un automobil dacă nu se va bucura de bună purtare“

ro

11 Oct, 2021 00:00 608 Marime text

 
  • În această zi, în urmă cu 108 ani, a fost publicat Monitorul Oficial nr. 156 din 1913, prin care intra în vigoare „Regulamentul pentru circulațiunea autovehiculelor“.
 
Astăzi, 11 octombrie, este Ziua Permisului de Conducere Românesc.
 
În această zi, în urmă cu 108 ani, a fost publicat Monitorul Oficial nr. 156 din 1913, prin care intra în vigoare „Regulamentul pentru circulațiunea autovehiculelor“.
 
Potrivit documentului pus la dispoziție de Biblioteca Digitală a Bucureștilor, în Capitolul VII din Regulament, intitulat „Conductorii automobilelor“, se arăta, la Art. 17, că „nimeni nu va putea conduce un automobil dacă nu va avea vârsta de cel puțin 18 ani, dacă nu se va bucura de bună purtare și dacă nu va poseda un permis de conducere, liberat de una din următoarele autorități: prefectura poliției Capitalei, prefectura poliției Iași, prefecturile polițiilor Galați și Craiova“.
 
În continuare, se mai arată în sursa citată că examenele urmau să aibă loc „ori de câte ori nevoia va cere, acestea urmând să fie susținute în fața unei comisii compuse din prefectul poliției sau înlocuitorul său, un inginer funcționar (de preferință mecanic) și un membru al Clubului Automobilist Român.
 
„Permisele de conducere se vor libera contra vărsării unei taxe de cinci lei, plătită odată pentru totdeauna de fiecare conductor“, se mai arată în regulamentul citat.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Alertă pe strada Panseluțelor din Năvodari. Polițiștii au imobilizat un tânăr (galerie foto)
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii