Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Națională a României, marcată la Tulcea

ro

25 Nov, 2023 10:02 1372 Marime text
Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” organizează vineri, 1 Decembrie 2023, începând cu ora 15.00, în Piața Civică din municipiu, spectacolul folcloric „Uniți sub tricolor!”, eveniment dedicat Zilei Naționale a României.

Ziua de 1 Decembrie marcată la Constanța

Constanța sărbătorește Ziua Națională a României: paradă militară, artificii, torțe, muzică de fanfară! Vă invităm la festivitățile organizate de Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Instituția Prefectului și Comandamentul Flotei.

Potrivit Primăriei Constanța, manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie vor debuta cu ceremonia militară și religioasă, care va avea loc la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic, începând cu ora 09:00.

De la ora 11:00, va începe defilarea detașamentelor cu personal și tehnică a instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. La paradă vor participa și două plutoane de militari francezi și americani dislocați în baza militară Mihail Kogălniceanu.

Pe lângă tehnica reprezentativă, pe roți și șenile, vor fi prezente și aeronave militare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene și Statului Major al Forțelor Navale, cât și din cadrul Inspectoratului General în Situații de Urgență.

Defilarea va avea loc pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, iar la finalul acesteia, ne vom bucura de un impresionant spectacol de artificii de zi. Cerul Constanței va fi colorat în roșu, galben și albastru, culorile drapelului României.

De la ora 16:00, Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un spectacol dedicat Zilei Naționale, în Parcul Teatrului „Oleg Danovski”.

La ora 17:00, va avea loc retragerea cu torțe a militarilor, pe itinerariul Sala Sporturilor-Bulevardul Tomis-Parcul Arheologic-Monumentul Victoria.

Repetiția generală va avea loc marți, 28 noiembrie, în intervalul orar 09:30-13:00.


Citește și:

MApNParadă militară la București, de Ziua Națională a României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii