Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, un moment simbolic care responsabilizează Ministerul Sănătății

ro

04 Feb, 2023 10:03 1153 Marime text
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, foto: pexels
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului este un moment simbolic care responsabilizează Ministerul Sănătății și sistemul de sănătate din România pentru reducerea inegalităților privind accesul la servicii medicale de diagnosticare și tratament pentru pacienții oncologici, în paralel cu dezvoltarea programelor de prevenție.

Ministerul Sănătății lucrează la actualizarea legislației și dezvoltarea normelor care să permită atingerea acestor obiective, împreună cu profesioniștii din domeniul oncologiei. Abordarea integrată multidisciplinară a echipei Ministerului Sănătății și a specialiștilor din domeniul oncologiei împreună cu organizațiile profesionale medicale și organizațiile de pacienți a fost pusă în practică de la începutul acestui an., transmite Ministerul Sănătății printr-un comunicat oficial 

Ministerul Sănătății a realizat pași importanți prin introducerea a 21 de molecule noi pentru pacienții oncologici în anul 2022 și va continua acest lucru încă de la începutul anului 2023 iar politica de prevenție a primit un sprijin semnificativ prin posibilitatea decontării vaccinului HPV în cursul acestui an. Dotarea centrelor de radioterapie a fost realizată în ritm accelerat în anul 2022 în șapte mari orașe din România. De asemenea, un institut regional la Timișoara și secții noi în alte spitale din țară au fost selectate pentru a fi finanțate în cursul acestui an prin PNRR.

Potrivit sursei citate, reușita implementării Planului Național de Combatere a Cancerului are nevoie de resurse umane calificate și de resurse materiale, de parteneriate și de sustenabilitate pe termen mediu și lung.   

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenția, diagnosticul precoce și accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga populație, indiferent de mediul de proveniență.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii