Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Televiziunii este marcată anual la 21 noiembrie

ro

21 Nov, 2021 11:41 1218 Marime text
  • În România, prima transmisie a Societății Române de Televiziune a avut loc la 31 decembrie 1956
Data de 21 noiembrie a fost proclamată drept Ziua Mondială a Televiziunii în anul 1996, de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Televiziunea a fost astfel recunoscută ca un instrument major de informare, canalizare și afectare a opiniei publice. Impactul și prezența sa și influența sa asupra politicii mondiale nu puteau fi negate. 

Aceasta a fost proclamată în semn de recunoaştere a impactului tot mai mare pe care televiziunea îl are în luare deciziilor, atrăgând atenţia lumii asupra conflictelor şi ameninţărilor la adresa păcii şi a securităţii sau asupra altor subiecte esenţiale, precum problemele economice şi sociale, notează www.un.org.

Cu o istorie ce a început acum aproximativ 100 de ani, la începutul secolului al XX-lea, televiziunea a avut și are în continuare o influenţă considerabilă asupra societăţii.

Televiziunea este dintre cele mai populare mijloace de informare în masă. În România, prima transmisie a Societății Române de Televiziune a avut loc la 31 decembrie 1956, conform www.tvr.ro.

Sursă foto: unsplash.com/ Dario
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii