Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Tangoului Argentinian „Tangoul a mai trecut prin perioade întunecate și a revenit” - mesajul unui instructor de la Constanța

ro

11 Dec, 2020 13:04 2275 Marime text

 
  • 11 decembrie este recunoscută ca Ziua Internaţională a Tangoului.
  • Tangoul a luat naștere la sfîrșitul secolului XIX, în cartierele sărace din Buenos Aires.
 
Pe 11 decembrie 1890 s-a născut Regele Tangoului, Carlos Gardel. Artistul a reușit să transforme acest dans umil, care a apărut în suburbiile din Buenos Aires, într-un un fenomen mondial.
 
"Tango-ul este un poem în care fiecare mişcare  este un cuvânt" spunea celebra dansatoare exotică, Mata Hari.
 
Filosofia tangoului constă în ideea de luptă între cei doi. Dansul e plin de pasiune – e un dans al dragostei. Tangoul argentinian nu este doar un dans, ci o legatura puternica intre cei doi parteneri. Versurile tango-ului sunt de obicei marcate de nostalgie și exprimarea emoțiilor unei iubiri pierdute.
 
Steve și Ingi, intructori de tango argentinian la o școală din Constanța, au transmis un mesaj cu ocazia acestei zile.
 

Astăzi argentinienii sărbatoresc Ziua Tangoului și, alături de ei, dansatorii din lumea întreaga, ca un omagiu adus lui Carlos Gardel si lui Julio de Caro, dar mai ales ca o celebrare a pasiunii, a dansului.
 
Deși în acest an nu mai putem face asta dansand, sufletele noastre sunt la fel de pline de dorința de a ne reîntalni și de a pluti din nou, pe ronda, în perechi conectate profund de îmbratisarea unică a Tangoului Argentinian.
 
Tangoul Argentinian este mult mai mult decât un dans, fie el chiar si Regele Dansurilor, este o filozofie și un mod de viață; iar în 2020 viețile noastre au fost afectate pe toate planurile, inclusiv prin imposibilitatea de a ne mai putea regăsi pe ronde, ca înainte.
 
Dar tangoul a mai trecut prin perioade întunecate și a revenit, de fiecare dată parcă mai plin de viață, de pasiune.


Avem speranța ca in 2021 lucrurile se vor schimba în bine și vom putea sa dansăm din nou.
 
În întreaga noastră carieră de tango, am observat că absolut toți ceilalti dansatori pe care i-am întalnit împărtașeau același regret ca și noi "ce bine ar fi fost dacă descopeream tangoul mai dinainte".
 
De-a lungul anilor am contribuit și noi, prin eforturile școlii noastre, la dezvoltarea comunitatii de tango din Constanta și din țară.
Ca instructori de dans sperăm ca, în ciuda condiționarii 'distanțării personale' a acestui an, vom putea să ne apropiem din nou unii de alții și să ne îmbratisam și asteptăm cu nerăbdare momentul când, în 2021, vor veni la cursuri de tango primii boboci post-pandemie.
 
Dragilor, foști, actuali si viitori tangueros din Constanța, România, Argentina și de peste tot din lume:
La Mulți Ani cu Tango! Să ne revedem, cât mai curând, pe ronda!
 
~ Steve & Ingi, instructori de  tango argentinian.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii