Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Refugiatului, marcată în acest weekend

ro

17 Jun, 2021 11:30 937 Marime text

 
  • Polițiștii de la imigrări marchează duminică, 20 iunie, Ziua Mondială a Refugiatului.
Polițiștii de imigrări, cu sprijinul organizațiilor internaționale și nonguvernamentale, organizează, în această săptămână, la nivelul celor șase Centre Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil, sesiuni informative, competiții sportive, drumeții și alte activități cultural artistice și recreative pentru a marca Ziua Mondială a Refugiatului. Scopul acestora este de a  promova cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale şi a valorilor democratice.
           
Marcarea acestei zile reprezintă, totodată, un moment de reflecție asupra provocărilor și eforturilor derulate de toți actorii implicați în vederea identificării unor soluții durabile la problematica refugiaților.
 
An de an, la 20 iunie, Ziua Mondială a Refugiatului celebrează curajul şi rezistenţa a milioane de persoane, femei, bărbaţi, copii, mame şi taţi, forţate să-şi abandoneze casele din cauza conflictelor şi abuzurilor asupra drepturilor omului. Unii dintre aceștia ajung în țara noastră, în căutarea unui  loc care să le ofere protecție și în care să-și reclădească o nouă viață.

Ziua Mondială a Refugiatului reprezintă un prilej de conștientizare a situației milioanelor de persoane deplasate forțat din cauza conflictelor. Marcarea acestei zile reprezintă, totodată, un moment de reflecție asupra provocărilor și eforturilor derulate de toți actorii implicați în vederea identificării unor soluții durabile la problemematica refugiaților.

 
Anul acesta, pentru a marca această zi, Inspectoratul General pentru Imigrări organizează pentru comunitatea de refugiați din centrele aflate în administrare, o serie de activităţi menite să promoveze cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale, precum şi a valorilor democratice.
 
Astfel, în cele șase Centre Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din București, Timișoara, Galați, Rădăuți, Maramureș și Giurgiu, cu sprijinul organizațiilor internaționale și nonguvernamentale, se vor organiza sesiuni informative, competiții sportive, drumeții, activități cultural artistice și recreative, ce prilejuiesc familiarizarea cu valorile, tradițiile și obiceiurile românești.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii