Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua maritimă europeană, marcată în perioada 19-20 mai. Care este tema principală a acestui an

ro

19 May, 2022 08:23 877 Marime text
Conferinţa Zilei maritime europene (EMD), foto: Facebook/ Parlamentul României Conferinţa Zilei maritime europene (EMD) este un eveniment anual de două zile în care comunitatea maritimă europeană se întruneşte pentru a discuta şi a deschide acţiuni comune privind afacerile maritime şi economia albastră durabilă, se arată pe site-ul dedicat acestui eveniment (https://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday).

EMD oferă o experienţă interactivă captivantă şi completă pentru a fi la curent cu privire la o gamă largă de probleme referitoare la economia albastră şi mediul marin şi pentru a discuta modalităţile de a merge mai departe. Evenimentul reuneşte un număr mare de vorbitori, sesiuni tematice, ateliere pentru părţile interesate şi sesiuni de prezentare a proiectelor organizate de părţile interesate şi de Comisia Europeană, precum şi sute de oportunităţi de întâlnire B2B. EMD vizează profesionişti din mediul de afaceri, guverne, instituţii publice, ONG-uri şi mediul academic, arată sursa citată.

Ediţia din 2022 a Zilei maritime europene va avea loc la Ravenna, Italia, în perioada 19-20 mai, cu 750 de participanţi. Tema principală a acestui an este "Economia albastră durabilă pentru redresarea verde".

Toate sesiunile din acest an vor fi organizate în format fizic, cu prezenţa vorbitorilor şi a moderatorilor. În paralel, toate sesiunile (plenare, ateliere, sesiuni de prezentare) vor fi disponibile pentru participanţii la distanţă prin webstreaming sau ZOOM. EMD 2022 găzduieşte, de asemenea, Summitul EU4Ocean (2-20 mai), cu accent pe ocean şi climă, alimente din ocean şi oceane sănătoase şi curate.

EMD 2022 este co-organizat de Comisia Europeană, oraşul Ravenna, Ministerul Infrastructurii şi Mobilităţii Durabile din Italia şi Regiunea Emilia-Romagna.

În 2021, Conferinţa EMD a fost virtuală şi a avut loc din oraşul olandez Den Helder, în zilele de 20 şi 21 mai. Manifestarea a fost organizată în colaborare cu oraşul Den Helder, provincia Noord-Holland, şi Ministerul Infrastructurii şi Gospodăririi Apelor din Ţările de Jos.

Ziua maritimă europeană a fost instituită la 20 mai 2008. Cu prilejul ceremoniei oficiale de inaugurare, preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, preşedintele Consiliului European, Janez Janša, şi preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, au semnat o declaraţie tripartită comună privind marcarea acestei zile.

Este sărbătorită anual în toată Europa iar marcarea sa are în vedere creşterea vizibilităţii sectoarelor maritime şi sprijinirea unei abordări integrate a afacerilor maritime.

Evenimentele principale ale manifestărilor prilejuite de Ziua maritimă europeană, Conferinţa Zilei maritime europene şi Expoziţia, au loc în fiecare an, într-o regiune diferită, pe teme diferite.

În acest timp, Conferinţa Zilei maritime europene nu numai că a înlesnit multe parteneriate pe proiecte şi cooperări între părţile interesate, ci a contribuit şi la creşterea nevoii de gestionare durabilă a resurselor oceanice pe agenda UE (ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday).

Părţile interesate consideră, în general, că Ziua maritimă europeană este o oportunitate deosebită de a intra în contact cu partenerii strategici, de a stabili noi contacte şi de a crea reţele, de a obţine vizibilitate pentru proiectele, ideile, activităţile şi realizările lor, de a obţine noi perspective asupra politicii şi a peisajului de finanţare în evoluţie ale UE şi de a aduce contribuţii în ceea ce priveşte realizarea politicii.

Sursa : Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii