Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Marinei Prefectul județului Tulcea - „Un popor care nu are memoria istoriei sale, e un popor supus pieirii“

ro

14 Aug, 2023 11:45 730 Marime text
  • Prefectul a punctat, printre altele, importanța comemorării eroilor nu doar cu prilejul Zilei Marinei Române. 

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a participat astăzi, 14 august 2023,  la ceremonialul militar și religios dedicat eroilor marinari, cu prilejul Zilei Marinei Române. În cadrul evenimentului, oficialul a ținut un discurs prin care și-a exprimat recunoștința față de eroii marinari.

Prefectul a punctat, printre altele, importanța comemorării eroilor nu doar cu prilejul Zilei Marinei Române. 

„Ne aflăm astăzi aici pentru a celebra eroii marinarii, eroii marinarii sunt modele de devotament și de sacrificiu. Eroii sunt pilonii pe care se construiesc mândria și identitatea unei națiunii, a națiunii române. 

Tocmai de aceea trenuie să le aducem recunoștință pentru jertfă. Această recunoștință trebuie adusă permanent și nu neapărat prin momente precum cele de astăzi, de celebrare. 

Sigur, poate părea mult când spun permanent și că trebuie să o facem în fiecare zi. Numai că un popor care nu are memoria istoriei sale, e un popor supus pierii și de altfel atunci când nu și aduce aminte eroii, dar  și-i aduce aminte întâmplător nu va face nimic altceva decât să fie disprețuit și sancționat de istorie ceea ce se poate vedea de-a lungul timpului. 

Încă o data recunoștință eroilor marinari. La mulți ani de Ziua Marinei!“, a susținut prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu. 

Citește și:

Alexandru Dan Munteanu, prefectul județului Tulcea, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul „Bărbăție și Credință”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii