Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Marinei Ministrul apărării naționale vine la Constanţa

ro

14 Aug, 2023 09:40 805 Marime text
Angel Tîlvăr. Foto cu rol ilustrativ.
  • Navele și aeronavele militare participante vor defila prin fața publicului de pe faleza din fața Comandamentului Flotei, după care va avea loc defilarea Gărzii de Onoare. 
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, vor participa marți, 15 august, la manifestările dedicate Zilei Marinei Române care vor avea loc, de la ora 10.00, în fața Comandamentului Flotei  din Constanța.       

Ceremonia va începe cu ridicarea pavilionului, geacului și marelui pavoaz la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Național al României și cu executarea  a 21 de salve de tun, conform tradiției marinărești. După alocuțiunile persoanelor oficiale și serviciul religios vor fi lansate, în apa mării, ancore de flori în memoria eroilor marinari care își dorm somnul de veci în adâncurile apelor.

 „Zeul Neptun își va face apariția din largul mării, printr-o poartă de apă asigurată de remorcherele multifuncțional „Vânjosul”, „Vârtosul” și „Voinicul”, pentru a da startul demonstrațiilor, concomitent cu salutul de deschidere a exercițiului executat de elicoptere și ambarcațiuni rapide, care vor purta drapele României, Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene.

Momentul va fi urmat de defilarea Navei-școală „Mircea”, ambasadorul onorific al României pe mările și oceanele lumii, avându-i pe vergi pe cadeții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” pentru a saluta publicul spectator, în timp ce un elicopter militar va lansa trei scafandri parașutiști.“, au precizat cei de la MApN. 


Inserția unor elemente de cercetare-diversiune, respingerea atacului aviației inamice, căutarea și atacul asupra unui submarin inamic, respingerea unui desant maritim, combaterea migrației ilegale pe mare și manevrarea elicopterului Puma Naval pentru apuntarea la bordul unei fregate sunt secvențele Exercițiului demonstrativ întrunit „Forțele Navale Române 2023.


La finalul acestuia, navele și aeronavele militare participante vor defila prin fața publicului de pe faleza din fața Comandamentului Flotei, după care va avea loc defilarea Gărzii de Onoare. Concomitent, pe mare vor defila veliere și ambarcațiuni civile, aeronave vor evolua în acrobații aeriene, iar pe uscat Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un concert.

Citeşte şi:

Angel Tîlvăr, la aniversarea a 50 de ani de la înființarea primei Brigăzi de rachete antiaeriene! „Acestea vor asigura României nivelul de apărare pe care îl merită“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii