Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE „Zonele fierbinți“ de pe litoral, din punct de vedere al infracțiunilor

ro

04 May, 2022 14:13 1538 Marime text
Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 4 mai,  este inspectorul Mihaela Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Pe parcursul emisiunii, inspectorul ne vorbește și despre „zonele fierbinți“ de pe litoral, din punct de vedere al infracțiunilor.  

 
Data de 1 Mai a reprezentat mereu pentru județul Constanța startul oficial al sezonului estival. Așa se face că minivacanța de 1 Mai poate fi asemuită cu o mică „previzualizare“ a sezonului din acel an, pentru litoral.
 
Totuși, uneori, distracția de 1 Mai se transformă, din nefericire, și în evenimente neplăcute: accidente, scandaluri, infracțiuni ori tentative la infracțiuni.
 
De asemenea, pe parcursul emisiunii, inspectorul vorbește și despre „zonele fierbinți“ de pe litoral, din punct de vedere al infracțiunilor.
 

Mini vacanța de 1 Mai ne-a bucurat. A fost prima vacanță de după pandemie, fără restrict/ții.În această minivacață au fost aproximativ 50.000 de turiști pe litoral. Distracția a fost în toi. Nu am întâmplinat evenimente neplăcute, în sensul foarte grav. Am reușit să ținem sub control acest aspect infracțional. Au fost doi tineri reținuți pentru tâlhărie pentru tâlhărie, respectiv tâlhărie calificată. Prejudiciul a fost însă recuperat. Am avut 1200 de polițiști la datorie pe tot weekend-ul. Cetățenii au văzut că polițiștii sunt alături de ei.
 
 
În acest weekend au fost constatate 83 de infracțiuni. Nu putem vorbi despre o creștere alarmantă. Nu ar fi corect să facem o paralelă cu anii precedenți, pentru că a fost pandemia. Turisștii nu au fost atunci într-un număr mare pe litoral., a menționat inspectorul Mihaela Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. 

 
 
Scandaluri în minivacanță
 

Nu au existat scandaluri. Polițiștii au fost prezenți la datorie în stațiunile de pe litoral.Din fericire, nu am avut astfel de probleme. Am avut furturi, tâlhării. Minivacanța a debutat cu un festival din Mamaia, și în cadrul festivalului colegii au avut mute constatări: 27 de infracțiuni, fiind întocmite 19 dosare de cercetare penală, în cadrul cărora sunt cercetate 32 de persoane .
 
În 4 zile , inclusiv ziua de luni, colegii de la crimă organizată au descoperit un  kilogram de ketamină, 300 de grame de cocaină, 21 de grame de cannabis, 25 de grame de amfetamină, 7 grame de hașiș, 200 de comprimate de ecstasy., menționează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

 
Situația la capitolul amenzi în minivacanța de 01 Mai 
 
 

Au fost aplicat cca. 300 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe au fost aplicate la regim rutier, ca nepurtarea centurii de siguranță, sau viteza peste limita legală. Abaterile la regim rutier sunt cele mai frecvente. Este bine să purtăm centura de siguranță, pentru că ne poate salva viața., adaugă inspectorul Mihaela Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

 
 
 Accidente în acest sfârșit de săptămână 


Au fost aproximativ 10 accidente. Din fericire nu s-au soldat cu vieți omenești. Este bine să respectăm semnele de circulație. Nerespectarea lor poate avea consecințe nefaste. , spune Andreea Iliescu. 

 
 Interviul integral poate fi urmărit aici

 
Au început pregătirile pentru sezonul estival 2022 
 

Pentru acest sezon estival ne pregătim intens acum. Detașarea popiliștilor este în dinamică. Nu putem ști încă câți polițiști vor fi detașați. Sperăm ca numărul lor să fie în creștere, pentru că și numărul turiștilor va fi în creștere. Vor fi dispuși cu precădere în zonele litorale. , a spus inspectorul Mihaela Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța la ZIUA LIVE. 




Mesaj pentru turiștii care vin pe litoral
 

Trebuie să aibă grija la intervalele orare la care sosesc, pentru a nu sta la cozi, a nu crea blocaje în trafic. Ar trebui să se ferească de intervalele 14.00-21.00. E o problemă cu oamenii care nu-și asigură bunurile. Este vorba de hotel, cei cazați la parter sau etajul 1. Bunurile trebuie lăsate în seif, iar usșile de la balcon nu trebuiesc lăsate deschide. Bunurile lăsate nesupravegheate pe plajă sunt o problemă. Să plece pe plajă cu strictul necesar, fără portofel, fără telefon., sunt recomandările oferite de inspectorul Mihaela Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. 



Disparițiile de minori-Recomandări pentru părinți 
 

Un alt aspect ține și de disparițiile de minori. Anul trecut au fost mulți minori pierduți pe plajele din Constanța. Atragem atenția părinșilor să nu -și lase copiii nesupravegheați. Din fericire, toți copiii au fost găsiți de polițiști., spune inspectorul Mihaela Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii