Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa „De astăzi a început decontarea sumelor din programul 50/20 pentru lunile restante“

ro

27 Feb, 2023 14:10 2911 Marime text
Invitat la ZIUA LIVE, Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța a precizat că de astăzi a început decontarea sumelor din programul 50+20 pentru lunile restante, pentru cei care găzduiesc cetățeni ucraineni.  

De asemenea, prefectul a precizat că până în momentul de față nu are o informație care să confirme faptul că programul 50-20 va înceta din luna martie.

„Oamenii aceștia reprezintă o problemă și pentru cetățenii români, iar atâta timp cât le sunt asigurate cazarea și hrana prin acest program, problema este diminuată. 

Am vizitat în luna decembrie centrul de la Pavilionul Expozițional din București unde se distribuie produse pentru cetățenii ucraineni. De anul acesta Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați are un sediu și la Constanța ce vine în ajutorul refugiaților din Ucraina. 

În județul Constanța sunt aproximativ 11.000-14.000 de cetățeni ucraineni. Nu este un număr exact deoarece unii se întorc în Ucraina apoi revin în România. 

Anul trecut hotelierii credeau că afluxul de refugiați va rezolva problemele din Horeca. Acest lucru nu s-a întâmplat. Mulți dintre refugiați își doresc să revină la locurile și ocupațiile pe care le aveau înainte. 

Chiar dacă au existat solicitări, doar aproximativ 20 de cetățeni ucraineni și-au găsit un loc de muncă în județul Constanța. 

Bursele de muncă se vor mai organiza la Constanța. Vom încerca și prin intermediul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați să găsim o soluție. 

În mare parte vorbim de mame cu copii minori și este o problemă pentru acestea să poată munci“ - a mai menționat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii