Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Horia Constantinescu despre intenția de a candida în tandem cu Decebal Făgădău din partea PSD la alegerile locale! (VIDEO)

ro

12 Feb, 2024 13:00 1211 Marime text
Vineri, 9 februarie a fost ședință la PSD Constanța la care a participat și conducerea centrală a partidului.
Pentru că alegerile locale bat la ușă, social-democrații au fost întrebați cine sunt candidații pentru Primăria municipiului Constanța.
 
Cu vocea tremurândă (n.r. potrivit surselor prezente la ședința de la Năvodari), președintele interimar al organizației municipale PSD, Ion Dumitrache, l-ar fi propus candidat la Primăria Constanța pe Costin Răsăuțeanu (n.r. consilier local), care ar fi fost stabilit, chipurile în urma unui vot intern, dat de membri biroului municipal, și unde Răsăuțeanu ar fi obținut cele mai multe voturi.

Alte propuneri discutate, de formă în Biroul Municipal au fost Horia Constantinescu și Decebal Făgădău dar și alți social-democrați care nu ar fi întrunit numărul de voturi, a lăsat să se înțeleagă Ion Dumitrache. 

Horia Constantinescu, prezent la Năvodari nu a vorbit și a preferat să fie spectator. A fost mirat când, atunci premierul Ciolacu ar fi spus că are nevoie de el la București, pentru că face parte din echipa guvernamentală și nu va candida la Constanța.

Decebal Făgădău nu a fost prezent la ședință, el nemaifiind în acest moment membru PSD.

Sâmbătă, dis de dimineață, după o noapte probabil agitată, Horia Constantinescu i-a trimis un mesaj lui Decebal Făgădău să se vadă la cafea și să pună la cale tandemul social-democrat pentru Primăria, respectiv, Consiliul Județean Constanța, evident, dacă șefii de la București vor fi de acord și vor da drumul la sondajul care să-i măsoare pe cei doi.

Ce-i mână pe cei doi în luptă, dacă sunt pregătiți să preia și conducerea partidului la pachet cu responsabilitatea candidaturilor și cum crede Horia Constantinescu că PSD va îngenuchea în această formulă administrația liberală aflați la ZIUA LIVE, astăzi, 11 februarie, de la ora 13.00.
 

UPDATE: Referitor la faptul că președintele interimar al organizației municipale PSD, Ion Dumitrache, nici nu a vrut să audă de Horia Constantinescu în rolul de candidat la primărie, acesta din urmă a precizat că „sondajele de opinie și realitatea așează pe Decebal Făgădău și Horia Constantinescu în poziția de favoriți ai cursei electorale în 2024, în fața lui Costin Răsăuțeanu, care nu se află nici măcar în poziția de rezervă. Deși nu trebuie să negăm șansele niciunui candidat.

În urma discuțiilor pe care le-a avut sâmbătă cu Decebal Făgădău, Horia Constantinescu a hotărât  formula câștigătoare.

„Unul va fi candidat la Primăria municipiului Constanța, celălalt la Consiliul Județean Constanța. Cred că fiecare din noi a avut un cuvânt de spus, fiecare în funcțiile pe care le-am ocupat. Cred că fiecare din noi ne-am dat seama că am avut o contribuție importantă în oraș. Mare parte din proiectele cu care se laudă acum administrația Chițac aparțin administrației lui Decebal Făgădău.  Și atunci, haideți să dăm Cezarului ce este al Cezarului”

Deși au trecut 4 ani de zile, pare ca Horia Constantinescu să fie în aceeași situație, din punct de vedere politic, în sensul că era să nu fie luat în calcul la candiduri . Însă de data aceasta, a decis să facă un pas în față. Iată care ar fi motivul declarat de acesta.
 
„În 2019 erau atacuri virulente la adresa partidului, totul era foarte comprimat pe scena politică. Astăzi totuși este diferit , pentru că azi avem dialog, se comunică bine la nivelul conducerii, suntem analizați fiecare dintre noi, conform potențialului pe care îl avem și conform sondajelor de opinie”

De ce PSD nu a făcut sondaje de opinie?

Horia Constantinescu susține că ar fi fost prematur, întrucât nu s-au făcut echipele.

„Trebuie aliniate toate posibilele nume la blocul de start.  Trebuie așteptate multe lucruri înainte de a face sondajele de opinie, iată că Făgădău și-a dovedit nevinovăția într-unele din situații și este un potential candidat. De ce nu privim lucrurile ca în fotbal, ca membrii unei echipe? Avem vârfuri de atac, avem mijlocași, etc. Nu poți avea o echipă performantă, funcțională pe teren dacă nu ne organizăm.
 
Din acest punct de vedere, Horia Constantinescu susține că este eligibil.
 
„ Am o poziție și un număr pe tricou în echipa PSD, poate că s-a luat decizia să devin consilierul candidatului pentru Constanța. Oricum, se impune să facem un sondaj de opinie realizat de partid. Nu putem să mergem cu cele 6.000 de voturi pe care le avem teoretic și  pe care le invocă organizația municipală să vorbim de cele câteva zeci de mii de care avem nevoie pentrru a câștiga și Consiliul Județean.”

 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii