Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Libertății de Mișcare. Alegerea variantei de mișcare, una dintre beneficiile sănătății mentale

ro

24 Sep, 2021 12:06 1964 Marime text
  • Psihologul constănțean Fănica Darie spune că libertatea de mișcare ne permite să ne detașăm de ceea ce este eveniment negativ, petrecut într-o zi din viața noastră.
La data de 24 septembrie celebrăm “Ziua Libertății de Mișcare” (ZLM).

Psihologul constănțean Fănica Darie spune că libertatea de mișcare ne permite să ne detașăm de ceea ce este eveniment negativ, petrecut într-o zi din viața noastră.

 Libertatea de mișcare e una din posibilitățile de a ne detașa de ceea ce este stresant, tensionant, presant pentru noi într-o zi obișnuită.
 
Libertatea de mișcare ne permite să ne detașăm de ceea ce este eveniment negativ, petrecut într-o zi din viața noastră., spune Fănica Darie. 

Psihologul mai spune că alegerea variantei de mișcare este una dintre beneficiile sănătății mentale

Alegerea variantei de mișcare este una dintre beneficiile sănătății mentale. A-mi permite să fac anumite sporturi, chiar extreme, cum ar fi parașutism, sau cum ar fi scufundarea, este o formă de a ne autodepăși pe noi înșine, de a ne depăși limitele proprii, atât fizice, cât și mentale. 

A ne debarasa de drumul binecunoscut, de o cărare bine bătută, înseamnă să avem curaj. Curajul înseamnă să mă autodepășesc pe mine și să-mi depășesc propriile limite.

Asta înseamnă mișcare. Creierul nostru este un mușchi, care trebuie permanent atrenat, un alt fel de antrenament, și anume acela bazat pe depășirea limitelor proprii. Partea de sport extrem aduce foarte multă adrenalină, care și ea aduce la rândul său, o mare doză mare de serotonină, care ne face să ne simțim că suntem mai vii,  mai puternici. , spune psihologul Fănica Darie. 

A face mișcare este a ieși din zona de comnfort

Rutina, însă ne aduce comoditate, comnfort. Ne-am născut să fim comfortabili și dorim să fim cpmfortabili. A face mișcare este a ieși din zona de comnfort. Și atunci când ieșim din zona de cofort înseamnă că avem curaj și asta înseamnă evoluție personală, și, de ce nu, o evoluție pentru întreaga comunitate., mai spune psihologul.   

Data de 24 septembrie este ziua în care CFR Călători sărbătorește “Ziua Libertății de Mișcare” (ZLM), prin organizarea unui concurs de fotografie.

Cei care doresc să participe la concursul ZLM trebuie să aibă cel puțin 16 ani și să trimită fotografii originale care să promoveze ideea libertății de mișcare cu trenurile CFR Călători, la adresa presa@cfrcalatori.ro, încărcate pe un link, prin intermediul oricărui portal de transmitere de fişiere (precum https://ro.filemail.com/, https://wetransfer.com/  etc.).


Concursul se va derula de la data de 24 septembrie 2021, ora 00:00 până la data de 30 septembrie 2021, ora 24:00.

Premiul cel mare al concursului este un bilet de călătorie cu trenul în Europa – Interrail Global Pass. Acesta are valabilite o lună și poate fi utilizat și pe parcursul ţării de rezidenţă, pentru o călătorie dus-întors. Data începerii călătoriei cu Interrail Global Pass poate fi stabilită cu o anticipație maximă de 90 de zile de la momentul ridicării biletului de la sediul CFR Călători din București (cel mai târziu 31 decembrie 2021).

Detalii despre condițiile de participare și despre celelalte premii sunt disponibile în  Regulamentul de participare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii