Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Femeii în Domeniul Maritim, marcată la Universitatea Maritimă Constanța

ro

22 May, 2023 11:21 954 Marime text
Ziua Internațională a Femeii în Domeniul Maritim s-a celebrat pe 18 mai 2023  la Universitatea Maritima din Constanța prin organizarea a două evenimente festive.

Potrivit unui comunicat al UMC, primul a constat în întâlnirea elevelor de liceu din mediul rural cu absolvente care au o carieră pe mare și la uscat în domeniul maritim sau portuar.

Al doilea eveniment a fost o sesiune online de mentorat, distribuită Live pe Facebook, cu absolvente care lucrează in domeniul maritim și domenii conexe si cu tinere care doresc să știe cât mai multe detalii despre avantajele  studiului la UMC.
Activitățile fac parte din proiectul de educație incluzivă "Creșterea echității sociale în vederea incluziunii sociale, egalității de gen, nediscriminării și sporirii accesului fetelor/femeilor la învățământul superior de marină" CNFIS-FDI-2023-F-0607, finanțat de Ministerul Educaţiei si Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS) prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat.

"Este al doilea an consecutiv când se celebrează în România această sărbătoare internațională decretată de Organizația Maritimă Intenațională. Prin activitățile proiectului suntem bucuroși să constatăm o creștere a interesului fetelor pentru studii și cariere pe mare și la uscat, în domeniul transporturi și logistică, precum și o evidențiere a susținerii din partea comunității publice si a partenerilor în educație - Inspectoratul Școlar Județean Constanța și asociația profesională Women's International Shipping and Trading Association (WISTA) Romania" a afirmat coordonatorul proiectului, conf. univ. dr. Cristina Dragomir.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii