Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marți, 13 februarie 2024 „Ziua Informării Preventive”, marcată de pompierii din Constanța

ro

12 Feb, 2024 10:50 553 Marime text


Sursă foto ISU Dobrogea

 
  • Data de 13 februarie 2024 reprezintă un prilej pentru pompierii constănțeni de a se afla din nou alături de cetăţeni, cu recomandări pentru protecţia în situaţii de urgenţă şi materiale informative dedicate unor evenimente de referinţă, potrivit ISU Constanța.
 
Marţi 13 februarie, va fi marcată „Ziua Informării Preventive”. Având sloganul „Preveniţi Ghinionul”, activităţile de informare în această zi au ca scop conştientizarea de către cetăţeni a pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării regulilor de comportare în situaţii de urgenţă, conform sursei citate.
 
Principale obiective constau în derularea campaniei de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.
 

„Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.
Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători! Nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, ne putem salva viaţa şi bunurile”, spun salvatorii constănțeni.

 
 Citește și
Pompierii din Constanța, solicitați la finalul săptămânii. 15 incendii au fost lichidate și alte misiuni de prim ajutor
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii