Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere Polițiștii constănțeni acționează la nivelul județului pentru informarea șoferilor

ro

26 Sep, 2019 15:53 1327 Marime text
Polițiștii constănțeni acționează la nivelul județului pentru susţinerea proiectului EDWARD - The European Day Without A Road Death, anul acesta fiind aleasă ziua de 26 septembrie ca Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere.
 
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Serviciului Rutier Constanța au desfășurat astăzi activități de informare în rândul conducătorilor auto, cu scopul conştientizării asupra pericolelor aduse de încalcarea regulillor de circulaţie.

Totodată, mai mulți elevi ai Liceului Tehnologic ,,Dimitrie Leonida”, din municipiul Constanța, au primit lămuriri din partea polițiștilor referitoare la răspunderea penală a minorilor, în cazul în care normele rutiere nu sunt respectate.

Și pentru că ,,ZERO e mai mult decât un număr”, polițiștii le-au amintit constănțenilor factorii generatori de accidente de circulație: viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului sau conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice. Producerea accidentelor rutiere poate fi consecința indisciplinei pietonale, a abaterilor comise de bicicliști, motocicliști, mopediști sau căruțași, transmite IPJ Constanța.

         
În cadrul proiectului EDWARD sunt promovate sfaturi și recomandări, traduse în peste 27 de limbi străine, inclusiv în limba română, pe care cetățenii le pot vizualiza accesând: www.projectedward.eu/ro/.

Sursă foto: IPJ Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii