Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Drapelului Național marcată de Forțele Navale Române. Programul la Constanța

ro

22 Jun, 2023 12:16 1202 Marime text
Marinarii militari participă la ceremoniile dedicate Zilei Drapelului Național! 
 
Forțele Navale Române participă luni, 26 iunie, în garnizoanele Constanța, Brăila, Mangalia, București, Tulcea și Babadag, la ceremoniile militare și religioase organizate cu prilejul Zilei Drapelului Național și împlinirea a 175 de ani de la data de 26 iunie 1848, atunci când a fost adoptat Tricolorul (roșu, galben și albastru) ca steag al tuturor românilor.

La Constanța, marinarii militari participă, începând cu ora 09.00, la ceremonia militară și religioasă, organizată pe faleza din fața Comandamentului Flotei, iar în porturile militare Constanța și Mangalia, la ora 08.00, la bordul navelor militare și la sediile unităților militare, se va înălța drapelul la catarg în acordurile Imnului Național., transmit reprezentanții Forțelor Navale Române. 

La Brăila, militarii Flotilei Fluviale „Mihai Kogălniceanu” vor participa, între orele 09.00-09.20, la ceremonia militară de la Catedrala „Nașterea Domnului”, iar de la ora 09.30, vor fi prezenți la activitățile organizate în Piața Independenței. La Tulcea marinarii militari vor lua parte la ceremonia care va avea loc, în intervalul orar 10.00-11.00, în Piața Tricolorului, iar infanteriștii marini vor participa, la ora 10.00, la ceremonia militară care va avea loc la Monumentul Eroilor din Babadag.

La București, reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale vor participa, de la ora 10.00, în Piața Tricolorului, la ceremonia militară și religioasă dedicată Zilei Drapelului Național.

Alături de militarii din Forțele Navale Române, la activități, vor fi prezenți și veterani de război și veterani din din teatrele de operații, cadre militare în rezervă și în retragere, precum și reprezentanți ai autorităților publice și locale.
 
                     
Despre Ziua Drapelului Național
 
26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național, prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, pentru a marca data de 26 iunie 1848, ziua în care guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul (roșu, galben și albastru) să reprezinte steagul tuturor românilor.

 Cele trei culori ale drapelului național împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român.


Citește și: Ultramaraton de la Galați la ZIUA de ConstanțaPovestea militarului Laurențiu Cobzaru. Dintr-o familie cu mulți frați, în alergare, pentru cauze umanitare (GALERIE FOTO + VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii