Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Basmelor. Recomandările scriitorului constănțean Alec Blenche

ro

26 Feb, 2022 12:22 1370 Marime text
Data de 26 februarie marchează Ziua Internațională a Spunerii Basmelor.


Scriitorul constănțean Alec Blenche, creatorul seriei de cărți pentru copii cu Erus și prietenii spune că pentru copii foarte mici, între 2 şi 4 ani, ilustraţiile sunt esenţiale.


Cu cât sunt copii mai mari, peste 10 ani, ilustraţiile nu mai sunt atât de importante, dar contează încă. Ilustrația ajută autorul care nu trebuie să mai exceleze sau chiar să abuzeze câteodată în descrieri, ceea ce poate deveni plictisitor pentru unii copii.


Totodată, autorul îndrăgitelor volume cu Erus încuraja părinții să le citească și să le spună copiilor constant povești, în modul acesta copiii putând fi familiarizați încă de timpuriu cu lectura.

 

”Obiceiul unui copil este ghidat de obiceiurile părinţilor. Nu degeaba se numesc „copii“. Ei devin cópiile noastre. Dacă părintele stă pe tabletă, la fel va face şi copilul. Dar dacă părintele citeşte, aşa va proceda şi copilul.


Apoi, un obicei minunat este cititul de poveşti seara, înainte de culcare. În familia noastra, soţia mea, Ana, îi citeşte feţiei noastre în fiecare seară, la culcare, de 4 ani. Este deja un obicei bine format şi uşor, uşor Emma începe să citească singur, iubeste poveştile”, dezvăluia scriitorul constănțean.



Sfaturi oferite părinților pentru ca aceştia să poată încuraja, la rândul lor, dragostea de carte şi de lectură la cei mici


Este foarte simplu. Exemplul personal. Obiceiul unui copil este ghidat de obiceiurile părinţilor. Nu degeaba se numesc „copii“. Ei devin cópiile noastre. Dacă părintele stă pe tabletă, la fel va face şi copilul.


Dar dacă părintele citeşte, aşa va proceda şi copilul. Apoi, un obicei minunat este cititul de poveşti seara, înainte de culcare. În familia noastra, soţia mea, Ana, îi citeşte feţiei noastre în fiecare seară, la culcare, de 4 ani. Este deja un obicei bine format şi uşor, uşor Emma începe să citească singur, iubeste poveştile., a mai precizat scriitorul. 




Sursa foto: Pexels 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii