Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de sri lankezi, legitimați cu suspiciunea de muncă ilegală în țară! O amendă atinge pragul de 40.000 de lei

ro

06 Jul, 2023 12:27 931 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Luni, la data de 3 iulie, Poliția de Imigrări, în cooperare cu Poliția de Frontieră, sau verificat, pe raza de competență, o unitate de cazare.
  • Au fost legitimați 22 de străini, toți din Sri Lanka.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii de imigrări din Arad, Bihor, București și Sibiu au desfășura luni, la începutul acestei săptămâni, mai multe activități privind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate.

Opt străini au fost luați în custodie publică, 10 decizii de returnare au fost emise și o sancțiune în valoare 40.000 de lei a fost aplicată.
 
Activitatea de prevenire și combatere a șederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.
 
Peste 20 de străini legitimați de polițiștii de imigrări din Arad
 
Ca urmare a verificărilor efectuate, doi dintre străinii legitimați se aflau în ședere ilegală. Pe numele persoanelor în cauză au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.
 
În aceeași zi, ca urmare a unei acțiuni cu efective proprii, polițiștii de imigrări din Arad au depistat, în municipiul Arad, două persoane din China, care se aflau în ședere ilegală. Și în acest caz, pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre, a mai precizat sursa citată.
 
Citește și:

Scandal în Ilfov: Trei tineri străini au fost escortați din România!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii