Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de persoane prinse cu droguri la festivalurile de pe litoral

ro

30 Apr, 2023 13:58 1183 Marime text
 
foto:Jandarmeria Mobilă Constanţa
Cea de a treia zi de desfășurare a festivalurilor „Beach, please!” și „Sunwaves 30” a fost, așa cum ne-am obișnuit din zilele precedente, fără evenimente negative.
Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalurilor au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale., transmite Jandarmeria Mobilă Constanţa. 

Obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în colaborare cu reprezentanții I.P.J. Constanța, au realizat o serie de activități cu caracter preventiv în urma cărora persoanele interesate au fost informate cu privire la efectele consumului de substanțe interzise.

Potrivit sursei citate, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise.

Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi „TOMIS” Constanța au aplicat 21 amenzi în valoare de 13.890 lei (dintre care 18 sancțiuni fiind aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice).

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 39 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

De asemenea, reprezentanții Poliției Locale Constanța, în cooperare cu forțele Ministerului Afacerilor Interne, au depistat un bărbat asupra căruia au fost găsite substanțe interzise. În urma celor constatate, persoana a fost condusă la sediul DGPL Constanța pentru luarea măsurilor legale.

De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii I.S.U. Constanța au desfășurat controale la operatorii economici pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță, astfel, aceștia au identificate 21 de deficiențe, fiind aplicate 3 amenzi în valoare de 5.500 lei și 18 avertismente.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și de cel al UPU-SMURD Constanța au acordat sprijin unui număr de 98 de participanți, în următoarele situații:

- 29 traumatisme diverse (escoriații, contuzii, etc.);
- alte 69 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.)
Cinci persoane, dintre care doi minori, au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital.

În continuare, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activitati pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în locuri de îmbarcare/debarcare a pasagerilor, pentru depistarea persoanelor cu preocupari ilegale care intenționează să se deplaseze la Constanța.

Mulțumim participanților, care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil., mai transmite sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii