Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de misuni ale pompierilor din Argeș în ultimele 24 de ore

ro

11 Aug, 2023 13:14 721 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • În perioada 10 august 2023, ora 8:00 - 11 august 2023, ora 8:00, pompierii argeșeni au desfășurat 49 de misiuni pe teritoriul județului.
 
Conform unui comunicat din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, în perioada 10 august 2023, ora 8:00 - 11 august 2023, ora 8:00, pompierii argeșeni au desfășurat 49 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
         

Incendii:  

         
În intervalul de referință, pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, unde au ars vegetație uscată, miriște și litieră de pădure. Acestea s-au produs, după cum urmează:
  • comuna Albota, satul Mareș, unde au ars aproximativ 400 mp de vegetație uscată și circa 30 ml dintr-un gard din lemn;
  • localitatea Mălureni, satul Șoptana, unde au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată și circa 30 ml litieră de pădure;
  • comuna Căteasca, satul Gruiu, unde au ars aproximativ 500 mp de miriște.
 

„Din nou, facem apel către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și le reamintim că arderile necontrolate sunt interzise prin lege.
 
Totodată, nu trebuie trecut cu vederea faptul că aceste arderi pot provoca și accidente rutiere, care se pot solda chiar și cu pierderi de vieți omenești, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe căile de circulație.
 
Spune STOP arderilor de vegetație alegând să fii responsabili!”, precizează sursa citată.

 

Intervenţii smurd și alte misiuni:

 
Pe 10 august 2023, în jurul orei 12.36, Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, la un accident rutier produs în comuna Țițești, DN 73, strada Valea Stânii, în care au fost implicate trei autoturisme. În urma evenimentului au rezultat trei victime, care în urma monitorizării au fost transportate la spital. Una dintre acestea se afla în imposibilitatea de a se evacua singură și a fost extrasă de forțele de intervenție și predată ulterior echipajului medical SMURD. A fost vorba despre șoferul unuia dintre autoturisme, în vârstă de 56 de ani, care prezenta un traumatism cranio-cerebral și o plagă la nivelul capului. La locul solicitării, pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
 
Pe 10 august 2023, în jurul orei 18.42, un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Bradu a acționat în comuna Albota, pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane, victimă a unui accident rutier, în care au fost implicate o autoutilitară și o motocicletă. A fost vorba despre o persoană de sex masculin, motociclistul, în vârstă de 30 de ani, care prezenta traumatisme la membrul inferior stâng și membrul superior drept și acuza dureri la hemitoracele drept. Victima a fost transportată la spital.
 
Pe 10 august 2023, în jurul orei 19.27, Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, în localitatea Valea Iașului, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Echipajul medical a identificat o victimă de sex feminin, în vârstă de 22 de ani, care prezenta atac de panică și zgârieturi la membrul superior drept. În urma monitorizării, nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au asigurat măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol.
 
De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 36 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.             
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 

Nu uitați!

 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
         
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Pompierii ISU Suceava, pregătiți de intervenție de mini-vacanța de Adormirea Maicii Domnului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii