Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei o baterie de mașină care să funcționeze timp îndelungat? Iată ce trebuie să faci!

ro

14 Nov, 2023 09:36 866 Marime text

O baterie de mașină are un rol extrem de important în funcționarea unui autovehicul, îndeplinind mai multe funcții esențiale. De exemplu, ea oferă energia electrică necesară la pornire, pentru a pune în funcțiune motorul. De asemenea, alimentează diverse componente și sisteme electrice, compensează eventualele fluctuații de tensiune și oferă o rezervă de energie în situațiile în care alternatorul nu funcționează eficient.
Deoarece cunosc toate aceste detalii, șoferii cu experiență își doresc să achiziționeze, de fiecare dată, o baterie masina care să își îndeplinească eficient funcțiile pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp. În acest scop, ei trebuie să fie atenți la o serie de detalii în momentul cumpărării, iar apoi să respecte și regulile de folosire care contribuie la creșterea duratei de viață. Iată despre ce este vorba, din ambele puncte de vedere!


Cele mai importante criterii când cumperi o baterie de mașină
Pentru a fi sigur că vei achiziționa acumulatorul potrivit, trebuie să ții cont de mai multe elemente esențiale. Primul dintre ele se referă la dimensiuni – mai precis, produsul va fi astfel ales încât să se potrivească perfect în compartimentul special creat în acest scop. Altfel, nu va putea fi montat și nu va funcționa.
Un al doilea reper important este reprezentat de capacitate, măsurată în amperi-oră. Fiecare automobil este reglat pentru o anumită încărcare, iar dacă aceasta este fie prea mare, fie insuficientă, durata de viață a acumulatorului se va reduce dramatic.
Tipul bornelor reprezintă un al treilea criteriu esențial. Trebuie să știi că ele pot fi plate sau cilindrice, subțiri sau groase. O caracteristică deosebită prezintă bornele automobilelor produse în Asia, care trebuie montate invers decât în cazul celor realizate de producători europeni.
În plus, este recomandată alegerea unui produs realizat de o firmă de încredere, recunoscută pe plan intern și internațional pentru calitatea oferită în mod constant. Apoi, este o idee bună să studiezi recenziile lăsate de cei care au cumpărat online modelul respectiv de acumulator. În fine, este normal să cauți întotdeauna cel mai bun raport calitate-preț, așa cum găsești la Automag, de exemplu.



Cum influențează stilul de condus durata de viață a acumulatorilor?
Odată ce ai cumpărat o baterie de mașină performantă, trebuie să știi că durata de funcționare a acesteia este influențată major și de frecvența cu care folosești autoturismul și de stilul tău de șofat.
De exemplu, deplasările frecvente pe distanțe scurte provoacă o uzură mai rapidă, deoarece nu există timp suficient pentru un ciclu complet de încărcare. Acesta devine posibil doar în cazul drumurilor mai lungi. Din aceeași cauză, este contraindicat să oprești motorul atunci când staționezi pentru numai câteva minute.
Condițiile meteorologice își pun la rândul lor amprenta asupra duratei de viață a bateriei auto. Aceasta poate să scadă din cauza temperaturilor extreme, fie că este vorba despre perioade de caniculă din timpul verii sau despre gerurile prelungite din timpul sezonului de iarnă.
Durata de viață este influențată și de atenția acordată întreținerii. Este important să respecți întocmai recomandările producătorului, să eviți expunerea la umiditate și să verifici periodic acumulatorul, pentru a te asigura că nu au apărut probleme precum umflarea sau deteriorarea acestuia.
Ține cont de toate aceste elemente, atât la cumpărare cât și ulterior, și vei avea o baterie de mașină care va funcționa impecabil pe termen lung!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii