Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:54 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voluntari din Germania, la Adăpostul pentru Animale Fără Stăpân din Constanța (galerie foto)

ro

24 Dec, 2019 09:00 2982 Marime text
Voluntari din Germania se află în aceste zile la Adăpostul pentru Animale Fără Stăpân din Constanța. Delia Sander și Ebehards Krelaus au venit special din Germania pentru a fi alături de cei 200 de căței aflați în acest moment la adăpost. După ce a desfășurat acțiuni de voluntariat la mai multe adăposturi din țară, Delia Sander, o româncă stabilită de ani buni în Germania, a decis să vină și la Constanța unde va rămâne până pe data de 7 ianuarie.

Delia Sander, voluntar din Germania: „avem în plan să facem curat în boxe să punem paie la câini, ajut cât pot și cum pot. Sunt pensionară și am mai mult timp acum, pentru inima mea este o faptă bună să ajutăm animalele de sărbători”.

Ebehards Krelaus, voluntar din Germania „am văzut un anunț pe Facebook cum că doamna va veni aici să aibă grijă de câini și am decis să vin și eu. Voi sta până pe data de 3 ianuarie”.

Programul cu publicul va fi oprit în perioada 25-29 decembrie și 1-6 ianuarie 2020. Îngrijirea cățeilor va fi asigurată în zilele libere de personalul adăpostului împreună cu voluntarii din Germania.

Peste 1.200 de câini și-au găsit un stăpân în urma campaniei  „Adoptă un cățel” derulată de Primăria Municipiului Constanța. Niciun animal nu a fost eutanasiat în cele aproape 9 luni de activitate a Serviciului de Gestionare a Animalelor Abandonate.

„Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor celor care au adoptat câini fără stăpân și îi încurajează în continuare pe constănțeni să se alăture campaniei de adopție a câinilor comunitari”, transmite Primăria.


În momentul de față adăpostul găzduiește aproximativ 200 de câini care așteaptă să facă parte dintr-o familie.

Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăpostului din strada Vârfu Cu Dor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi.

Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Ti-a placut articolul?

Comentarii