Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voie bună, muzică şi muncă Sute de voluntari şi echipa Cif România au curăţat Amfiteatrul de vară din parcul Tăbăcărie din Constanţa (galerie foto)

ro

20 May, 2019 16:21 2724 Marime text
Amfiteatrul de vară din parcul Tăbăcărie din Constanţa a fost curăţat şi înfrumuseţat, sâmbătă, de sute de voluntari constănţeni, în cadrul campaniei Cif Curăţă România - Ediţia Festival. Voluntarii au luat parte la primul festival de curăţenie din România, organizat de Cif, alături de reprezentanţii brandului, Dana Rogoz şi Lucian Mîndruţă. 
 
Aproximativ 1.400 de constănţeni au participat, cu mic, cu mare, la acţiunea de curăţenie, pe ritmurile hiturilor moderne şi echipaţi cu produse de curăţenie puse la dispoziţie de Cif. Voluntarii au curăţat băncuţele noi montate pe scările din Amfiteatru, desenele graffiti de pe ziduri, au adunat gunoaiele, au curăţat stâlpii de iluminat şi, în plus, au legat prietenii. Totodată, în Amfiteatru au fost înlocuite toate plăcile OSB de la scenă, iar Cif a donat parcului o construcţie specială, pentru înfrumuseţarea acestuia, de care se vor putea bucura toţi cei care vor vizita parcul.  

„Mă implic în astfel de acţiuni, deoarece vreau să fie curăţenie în oraş, şi cred că lumea trebuie să înţeleagă că e nevoie să păstrăm un mediu curat. Cu siguranţă mă voi mai alătura şi altor acţiuni de acest gen, pe viitor. Constănţenilor le transmit să aibă grijă de mediu şi să păstreze curăţenia“, ne-a spus voluntara Carmen, care a ajuns, sâmbătă, în parcul Tăbăcărie, alături de sora sa. 
 
Un alt voluntar, Ionuţ, crede că mentalitatea este cea care trebuie schimbată, deoarece mulţi dintre locuitorii oraşului de la malul mării nu respectă curăţenia. „Este ceva normal ca în locul în care stai să fie curat“, spune tânărul voluntar.
 

Prezentă la acţiunea din Constanţa, Anca Cojocaru, brand manager Cif România, a ţinut să precizeze că scopul principal al campaniei este să înfrumuseţeze România şi să readucă strălucirea unor locuri importante pentru comunitatea locală, dar care şi-au pierdut frumuseţea de altădată. 
 
„Cif Curăţă România este o campanie de educare, prin care ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să conştientizeze importanţa locurilor frumoase şi curate. Ne dorim ca inclusiv cei mici să se implice în astfel de acţiuni de voluntariat şi de dezvoltare a spiritului civic. Prin proiectul nostru de suflet, Cif Curăţă România, ne-am propus să facem ţara noastră mai frumoasă, să transformăm locurile peste care timpul şi-a lăsat amprenta şi să le readucem strălucirea. Vrem să avem cât mai multe locuri curate în România, pe care să fim mândri să le prezentăm străinilor, indiferent că vorbim de Bucureşti sau de oraşele din provincie, mari şi mici. Conceptul din acest an este unul inedit, deoarece ne-am dorit să îmbinăm munca şi distracţia. Tocmai de aceea, am ales să curăţăm spaţii publice destinate evenimentelor şi spectacolelor în aer liber. Voluntarii se vor bucura de muzică pe tot parcursul evenimentului, iar la final de un super concert live susţinut de Feli. În plus, am pregătit îngheţată Ben&Jerry’s şi multe premii surpriză pentru toţi cei care au venit să ne ajute”, a declarat Anca Cojocaru, brand managerul Cif. 
 
Tot ea ne-a dezvăluit că proiectul va continua. „Anul acesta am organizat cea de-a şasea ediţie a campaniei şi ne propunem să continuăm şi în anii următori. Ne dorim să avem cât mai mulţi susţinători, care să vină alături de noi şi cu care să construim lucruri frumoase şi durabile. Ne-am bucurat să vedem că atât mulţi constănţeni au fost deschişi spre această acţiune şi ne-au ajutat să curăţăm Amfiteatrul de vară din parcul Tăbăcărie din Constanţa. Pe viitor, vrem să ajungem şi în alte oraşe şi să contribuim la curăţarea şi înfrumuseţarea unor locuri reprezentative pentru comunităţile locale”, a completat brand managerul Cif.
 

Dana Rogoz şi Lucian Mîndruţă, alături de Cif România

 
Alături de constănţeni, la eveniment au participat Dana Rogoz şi Lucian Mîndruţă, care s-au implicat activ în acţiunea de curăţenie. „Este prima ediţie la care m-am alăturat. Mă bucur să văd aici multe familii cu copii, pentru că am foarte mare încredere în tânără generaţie, că va păstra curate spaţiile publice. Ideal ar fi ca toată lumea să nu mai producă atât de multe gunoaie, iar ceea ce facem noi aici să fie păstrat. În timp ce lucrez, mă simt cu adevărat mândră şi utilă comunităţii din care fac parte. Acţiunea noastră este ca o picătură într-un ocean, totuşi, aşa le arătăm oamenilor că se poate, că astfel de iniţiative pot continua şi la nivel individual. Le transmit constănţenilor să se bucure de oraşul lor frumos şi să aibă grijă de el“, a precizat Dana Rogoz.

 
„Mă apasă problema gunoaielor de mai multă vreme, deoarece, timp de 15 ani, de când fac ture prin România cu bicicleta, văd cât de mult gunoi este şi că trebuie să facem curat. M-am implicat în diverse acţiuni de ecologizare, de-a lungul timpului, iar acesta este al treilea an în care iau parte la campania Cif Curăţă România. Sper că oamenii vor vedea ce s-a întâmplat în acest parc şi că vor simţi nevoia să facă şi ei la fel. Cred că oamenii ar trebuie să organizeze şi siguri astfel de acţiuni de ecologizare: lângă blocul în care locuiesc, pe strada lor, pe drumul pe care merg la muncă“, ne-a spus Lucian Mîndruţă.

Concert live, susţinut de Feli

 
După ce au finalizat curăţenia în Amfiteatru, voluntarii s-au bucurat de concert live susţinut de Feli, au cântat şi au dansat pe piesele renumitei artiste, fiind mulţumiţi de ceea ce au realizat pentru oraşul lor.  
 
 
Cif este un brand puternic orientat spre sustenabilitate şi grija pentru mediu, iar în acest sens face investiţii în ambalajele produselor, care au început să fie realizate din plastic reciclat şi reciclabil. Prin aceste acţiuni, Cif îşi propune să încurajeze reciclarea şi în rândul consumatorilor.
 
În cadrul campaniei Cif Curăţă România - Ediţia Festival a avut loc o acţiune similară de curăţenie, pe 11 mai, în Timişoara. Voluntarii timişoreni şi echipa Cif au curăţat şi înfrumuseţat Grădina de Vară Capitol. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii