Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vlad Nedelea a primit o inima noua (galerie foto)

ro

29 Jun, 2009 00:38 2098 Marime text
cap_5.jpgLa sfârşitul săptămânii trecute, adolescentul care a reuşit să solidarizeze Mangalia, într-un fel în care nimeni nu mai reuşise vreodată, a primit o nouă şansă la viaţă. În urmă cu mai bine de un an, Vlad Nedelea, elev al clasei a X-a B de la Liceul Teoretic „Callatis" din Mangalia, a fost diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă, afecţiune gravă a cordului, care l-a ţinut departe de colegi, familie şi prieteni. 

Pentru a reuşi să strângă suma de bani necesară pentru un transplant de cord, colegii lui au organizat două dintre cele mai ample acţiuni caritabile din localitate. Una a avut loc pe 1 martie, când în Piaţa Eroilor s-au strâns peste 2.000 de localnici care au venit să ofere, din puţinul lor, diferite sume de bani. S-a reuşit atunci strângerea a 19.523 lei, 1.000 euro, 120 USD, cărora li s-au adăugat donaţii ulterioare de 16.099 lei. Cea de a doua s-a desfăşurat după două săptămâni, când colegii lui Vlad au organizat acţiunea de colectare de hârtie reciclabilă, tot pentru a strânge banii necesari tratamentului tânărului, derulată sub genericul „Salvăm un brad pentru inima lui Vlad".

La finele săptămânii trecute, inima unui adolescent de 17 ani din Focşani, decedat în urma unui accident de circulaţie, a fost transplantată în corpul lui Vlad. Apropiaţii familiei spun că nu s-au aşteptat ca lucrurile să se precipite atât de repede, mai ales că Vlad aştepta de mai bine de un an această şansă, el reuşind să supravieţuiască cu ajutorul unei inimi artificiale. La 11.30, inima tânărului decedat în accident a ajuns în sala de operaţii din Târgu Mureş, unde Vlad era pregătit să o primească. La 12.15, Vlad a trăit, pentru câteva minute, numai cu ajutorul aparatelor, operaţia continuând până la 17.30. În prezent, tânărul este bine, iar colegii săi sunt nerăbdători să îl vadă din nou în rândul lor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii