Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită istorică la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa. Președintele României îl primește pe Philippe, Regele Belgiei

ro

17 Jun, 2022 09:19 1044 Marime text
Klaus Iohannis. foto: ZIUA de ConstanțaPreşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi vineri, 17 iunie 2022, pe Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, pe lângă convorbirile oficiale, cei doi şefi de stat se vor întâlni cu militarii români, belgieni şi din celelalte ţări aliate, desfăşuraţi pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, având în vedere înrăutăţirea situaţiei de securitate din cauza agresiunii ilegale ruse împotriva Ucrainei.

„Vizita Majestăţii Sale Philippe, Regele Belgienilor se desfăşoară pe fondul unui dialog bilateral consolidat la nivel înalt şi al cooperării strânse româno-belgiene în domeniul apărării, mai ales în contextul participării Regatului Belgiei cu un contingent la Grupul de luptă NATO din România.

Preşedintele României şi Regele Belgienilor vor avea un schimb de opinii privind temele prioritare ale agendei bilaterale şi modalităţile de aprofundare a cooperării în plan european şi internaţional.

Va fi acordată o atenţie deosebită crizei din Ucraina şi impactului său multidimensional. În contextul crizei umanitare provocate de agresiunea armată a Federaţiei Ruse, se va discuta şi despre măsurile de asistenţă pentru Ucraina şi sprijinirea refugiaţilor ucraineni, inclusiv prin hub-ul umanitar de la Suceava“ - se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Cei doi şefi de stat vor aborda şi întărirea sprijinului pentru Republica Moldova, în condiţiile în care aceasta se confruntă cu provocări multiple generate de efectele agresiunii ruse împotriva Ucrainei, inclusiv găzduirea unui număr foarte mare de refugiaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii