Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită diplomatică la Primăria Municipiului Constanța

ro

21 Dec, 2023 18:26 860 Marime text
Foto: Primăria ConstantaIonuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța, a primit astăzi vizita Excelenței Sale Meidyatama Suryodiningrat, Ambasadorul Republicii Indonezia în România, însoțit de Emil Sîrbu, Consul Onorific al Republicii Indonezia la Constanța, precum și alți membri ai Ambasadei și Consulatului Onorific.

Potrivit Primăriei Constanța, în cadrul vizitei de curtoazie, discuțiile s-au axat pe dezvoltarea cooperării economice dintre România și Indonezia, realizată prin intermediul Portului Constanța, având în vedere importanța strategică a municipiului și județului Constanța pentru schimburile comerciale dintre cele două țări.

Viceprimarul a lansat o invitație pentru Excelența Sa de a ne sprijini în atragerea investitorilor din Indonezia în orașul nostru, deoarece investițiile străine sunt un aspect cheie pentru dezvoltarea orașului. Toate proiectele de infrastructură aflate în implementare în municipiu au ca scop, pe lângă creșterea calității vieții locuitorilor noștri, și sporirea atractivității Constanței pentru turiști și potențiali investitori.

„Totodată, viceprimar Rusu a subliniat interesul crescut al Guvernului României pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în municipiul și Portul Constanța, în contextul actual generat de atacul militar al Federației Ruse asupra Ucrainei, precum și rolul extrem de important pe care regiunea noastră îl are în transportul cerealelor din Ucraina către Portul Constanța și către restul lumii. Au fost menționate oportunitățile de cooperare în domeniile energiei regenerabile și exportului de materii prime din județul Constanța în Indonezia.

Ambasador Meidyatama Suryodiningrat a afirmat interesul țării sale în creșterea cantității de cereale importate din România și dezvoltarea relațiilor de colaborare cu Portul Constanța în acest sens. De asemenea, Excelența Sa a oferit sprijinul Ambasadei pentru creșterea vizibilității municipiului Constanța în Indonezia, astfel încât informațiile relevante să ajungă la cât mai mulți oameni de afaceri indonezieni.

La finalul întâlnirii, s-a convenit ca anul viitor să realizăm proiecte comune cu Ambasada Republicii Indonezia în România, cu sprijinul Consulatului Onorific al Republicii Indonezia la Constanța, în special în domeniul economic“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și: 

Se modifică PUZ-ul inițiat de Mobipark controlată de Boni, Cioroianu și Cărămidă pentru investiția din Palazu Mare, mal lac Siutghiol (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii