Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizate și două școli din Tulcea A fost aprobată lista primelor 31 de școli cu risc seismic I, care vor fi consolidate de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

ro

05 Apr, 2023 12:00 1685 Marime text
foto: Ministerul Dezvoltării Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a aprobat lista primelor 31 de unități de învățământ care vor primi finanțare prin Programul național de investiții ”Școli sigure și sănătoase”.

Astfel, vor fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate și eficientizate energetic 14 licee, 15 școli și 2 grădinițe încadrate în clasa de risc seismic I., transmite Ministerul Dezvoltării. 

Sunt vizate și două școli din județul Tulcea. Este vorba despre Școala Gimnazială Dăeni și Școala Gimnazială Greci. 

Finanțarea lucrărilor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, iar unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora se află cele 31 de obiective răspund de modul în care sunt realizate aceste lucrări.

Pe perioada lucrărilor, beneficiarii trebuie să asigure spații pentru relocarea activităților sau alte modalități de desfășurare a procesului educațional, a menționat ministrul dezvoltării, care a specificat că nu trebuie întocmite documentații tehnico-economice de tip DALI, ci doar proiectul tehnic. În urma acestuia, a expertizei și a costului standard pe metru pătrat la consolidare, stabilit prin ordin de ministru, finanțarea va fi acordată urgent. Contractele de finanțare se încheie pentru o perioadă de 3 ani., mai punctează sursa citată. 

Introducerea școlilor în acest Program se face pe baza listelor transmise periodic de Ministerul Educației, cuprinzând clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, comunicate de UAT-uri. Clădirile sunt introduse în lista aprobată prin ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, urmând ca UAT-urile pe raza cărora se află aceste școli să-și transmită, în termen de 5 zile de la data aprobării acesteia, acordul pentru includerea în program. Netransmiterea acordului în termen de 5 zile de la aprobare (hotărâre a consiliului local/județean) atrage eliminarea beneficiarului din program, acesta urmând a fi reintrodus la momentul transmiterii avizului.

Lista se va completa pe măsura comunicării acesteia de Ministerul Educației și se va aproba prin ordin al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.
 

Lista celor 31 de obiective incluse la finanțare în cadrul Programului național de investiții ”Școli sigure și sănătoase” este disponibilă în secțiunea Documente a materialului. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii