Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virtual Public Sector Cel mai mare eveniment online dedicat digitalizării sectorului public din România

ro

11 May, 2022 08:47 977 Marime text
Online, foto: Unsplash
  • Virtual Public Sector, cel mai mare eveniment online dedicat digitalizării sectorului public din România, se va desfăşura în perioada 11 - 12 mai şi va aborda teme de maximă actualitate, precum perspectivele digitalizării în administraţia publică sau managementul documentelor.

Alte teme care vor fi discutate se referă la servicii digitale ale administraţiei pentru cetăţeni, respectiv iluminat public, transport în comun, alimentare cu apă, e-bugetare, e-participare, e-tax etc, precum şi servicii digitale ale administraţiei pentru mediul de afaceri.

"Evenimentul are ca scop promovarea şi valorificarea tehnologiei moderne pentru dezvoltarea şi modernizarea autorităţilor şi instituţiilor publice, precum şi pentru dobândirea competenţelor pentru digitalizare de către angajaţi. Pe parcursul celor două zile, cele mai noi soluţii tehnologice care duc la o productivitate mult mai ridicată a serviciilor şi vin cu avantajele transformărilor digitale vor fi prezentate de companii private care vor susţine sesiuni de prezentări în cadrul unei conferinţe şi îşi vor expune portofoliul de produse la standurile virtuale, interactive. În cadrul zonei Expo, participanţii vor putea interacţiona cu furnizorii de soluţii, având posibilitatea de a intra în contact direct prin chat şi webcam", notează organizatorii.

De asemenea, metodele şi instrumentele prin care oraşele României se pot transforma în oraşe smart, comunicarea digitală, dar şi strategiile de ofertare în piaţa achiziţiilor publice sunt dezbătute în cele 3 workshop-uri susţinute de specialişti în domeniu şi de profesionişti care au activat de ambele părţi, atât în sectorul public cât şi în cel privat.

"Scopul principal este acela de a contribui la creşterea performanţelor instituţiilor şi funcţionarilor publici prin utilizarea noilor tehnologii şi prin transformarea digitală în sectorul public. Doar în acest fel, cetăţenii, administraţiile şi companiile care le folosesc vor consolida o economie durabilă şi dinamică", susţin organizatorii.

Conform sursei citate, România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte performanţa serviciilor publice digitale, deşi are una dintre cele mai bune conexiuni la internet de mare viteză.

"Ne dorim îmbunătăţirea interacţiunii dintre cetăţeni şi instituţiile publice, dar şi implementarea soluţiilor inovatoare cu scopul de a dezvolta potenţialul de creştere în domeniul digital", au precizat organizatorii.

Virtual Public Sector îşi propune să conecteze reprezentanţi ai companiilor de profil din industria IT cu cei ai autorităţilor publice, într-un mod inedit, în cadrul unei platforme virtuale 3D, uşor accesibilă.

Printre invitaţii evenimentului se regăsesc Octavian Oprea, vicepreşedinte Autoritatea pentru Digitalizare, Laurenţiu Stelea, business analyst şi software developer, fost secretar de stat MCSI, Cătălina Bădoiu, lector universitar asociat la Facultatea Relaţii Economice Internaţionale, ASE, fost secretar de stat MIPE şi Dragoş Dincă, conf. univ. dr. SNSPA, Facultatea de Administraţie Publică.

Sursa AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii