Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vin sărbătorile, la Constanța! Se montează iluminatul festiv (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

06 Nov, 2023 11:41 1617 Marime text
La scurt timp după atribuirea contractului ce vizează montarea iluminatului festiv în municipiul Constanța, angajații Luxten au început montarea lor pe bulevardul I.C Brătianu din Constanța.Astfel, municipiul Constanța se pregătește să îmbrace hainele de iarnă, cu luminițele de sărbători specifice.La finalizarea achiziției, pe 3 noiembrie a.c, valoarea de atribuire a contractului este de 3.364.347,70 lei fără TVA, adică 672.869,4 euro fără TVA. Câștigătorii achiziției sunt LUXTEN LIGHTING COMPANY și  RC ENERGO INSTALL SRL. Ca în fiecare an, iluminatul festiv se va realiza pe bulevardele și străzile principale, în Zona Peninsulară – Piața Ovidiu, dar și în parcuri.


Despre RC Energo Install SRL
 
Compania din Buzău a mai câștigat de la Primăria Constanța contractul de 4,9 milioane de lei pentru iluminatul festiv în 2021.
 
RC Energo Install a fost înființată în 2005 și are ca unic asociat firma pe acțiuni Romcarbon. Administratori sunt Eugen Florin Duca și Ioana Viorica Zăinescu.
 
Compania din Buzău contractează și realizează anual, instalații pentru iluminatul de sărbători pentru 15 primării și municipalități.
 
RC Energo Install a încheiat 197 contracte de achiziții publice in valoare totală de 11.376.264,34 lei.  
 
Administratorii societății sunt Eugen Florin Duca și Viorica Ioana Zăinescu.
 
Romcarbon SA mai este asociat în Info Tech Solutions SRL și la Yenki SRL. Viorica Ioana Zăinescu este cenzor la Polymaster Chemicals SA, cât și director la Romcarbon SA.
 
Romcarbon SA, asociatul unic al companiei câștigătoare are ca obiect de activitate fabricarea plăcilor, foliilor, tuburilor și profilelor din material plastic și are ca acționari firma Living Plastic Industry (33%), un offshore din Cipru, Joyful River LTD (21%), și un altul din Insulele Cayman - Romanian Investment Fund (14%). Mai există două liste de acționari, una care deține 28,11% din firmă, cât și una cu o cotă de participare de 4,27%.
 
Administratorii săi sunt Ștefan Alexandru Toderița și cetățenii taiwanezi Yi Hao Wang și Liang Neng Huang. Directori sunt Viorica Zăinescu și Huang Liang Neng.
 
Huang Liang Neng mai apare ca reprezentant asociat persoană juridică în firmele buzoiene Greenfiber International SA, Greentech SA, Greenwee Internațional SA, Living Plastic Industry SRL, cât și cenzor la Sigurec International SA. Ștefan Alexandru Toderiță mai este asociat la 3More Now SRL, la At North Park SRL și la Fast Ride SRL.
 
În anul 2022, societatea a avut o cifră de afaceri 17.005.205 lei, un profit net de 1.299.921 de lei și 58 de angajați, potrivit www.termene.ro.
 
 
Despre Luxten Lighting Company SA
 
Firma a fost înființată în anul 2009 și are sediul social în București, pe strada Parâng. Capitalul social al firmei este de 42.126.043 lei.
 
Acționari în firmă sunt Monica Maria Bucur, cu 17,6993%, Silvian Șerbănescu, cu 14,5642%, Ionel Pepenică, cu 23,4328%, Nicolae Claudiu Rădulescu, cu 40,3137%, și o listă de acționari care reprezintă 3,99%.
 
Administratorii societății sunt Nicolae Claudiu Rădulescu, Elena Angela Vlad, Vlad-Andrei Rădulescu și Silvian Șerbănescu.
 
Cenzor este Societatea de Contabilitate, Expertiză și Consultanță Contabilă SRL, reprezentată de Emanuel Zegrea. Activitatea principală a societății, conform codului CAEN, este „Lucrări de instalaţii electrice”.
 
 
Compania Luxten Lighting Company SA a încheiat 168 de contracte de achiziții publice în valoare totală de  2.163.096.393,78 lei.
 
Firma funcționează cu 19 puncte de lucru în aproape toată țara.
 
Compania a mai încheiat contracte și cu CNAPMC, DRDP Constanța, Primăria Tulcea sau Primăria Mangalia, dar și cu alte instituții publice din țară, inclusiv cu Administrația Prezidențială.
 
În ultimii ani, Primăria Constanța i-a declarat câștigători la licitația pentru închirierea, inclusiv montarea-demontarea, instalațiilor de iluminat festiv pe perioada sărbătorilor de iarnă.
 
Luxten Lighting Company nu este străină de investițiile imobiliare. Compania a deschis în 2008 un hotel în Azuga și intenționa să mai ridice un altul pe un teren de câteva hectare în aceeași stațiune montană.
 
Potrivit www.profit.ro, compania a început în 2021 etapele dezvoltării unui ansamblu cu funcțiuni mixte pe terenul de peste 28.000 de metri pătrați pe care îl deține pe strada Parângului nr. 76 din Sectorul 1. Doar valoarea terenului depășește 14,5 milioane euro, calculată la prețul cu care s-au încheiat tranzacții cu loturi de dimensiuni similare în zonă.
 
Luxten Lighting Company a fost înființată în 1993 de către omul de afaceri Zoltan Boszormenyi, care cumpărase fabrica de becuri Electrofar București și câțiva ani mai târziu și o fabrică de contoare electrice din Timișoara. În 2003, Boszormenyi a vândut afacerea către Claudiu Nicolae Rădulescu, Ionel Pepenică și Olimpia Moica.
 
În 2006, presa centrală scria despre planurile companiei Luxten Lighting Company de a deveni producător de energie electrică, după ce achiziționase șapte microhidrocentrale pe Valea Doftanei.
 
În anul 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 103.534.028 de lei, un profit net de 4.799.168 de lei și 198 angajați, potrivit www.termene.ro.Citește și

Plătim 700.000 de euro pentru iluminatul festiv de iarnă în municipiul Constanţa (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii