Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO Șase indivizi care făceau trafic de droguri, reținuți de DIICOT! Sute de grame de canabis au fost confiscate

ro

21 Jul, 2023 13:26 855 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: pexels.com
  • Șase indivizi au fost reținuți de DIICOT pentru săvârșirea de trafic de droguri.
 
Conform unui comunicat de presă publicat pe propriul site de DIICOT, miercuri, pe 19 iulie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea a șase inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de un inculpat, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de  risc și mare risc.
 
În cauză s-a reținut că, în perioada august 2021 – iulie 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc (canabis și ecstasy) către consumatori de pe raza județelor Prahova, Dâmboviţa, Ilfov şi municipiului Bucureşti. 

În urma celor 13 percheziții domiciliare efectuate în cauză, pe raza județelor Prahova, Dâmbovița, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, au fost identificate și ridicate sumele de 94.400 lei, 4200 euro și 500 lire, cantitatea de aproximativ 350 grame canabis,  zece telefoane mobile, sașe cântare de precizie și sașe grindere.

În cursul zilei de 20.07.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova, a dispus arestarea preventivă a celor 6 inculpați.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog.

La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab“ Ploiești şi Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Ţepeş“ a Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie, a mai adăugat sursa citată.
 



Citește și:

Percheziții la Constanța: Persoane reținute pentru trafic de droguri și proxenetism
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii