Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:39 26 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO ÎPS Teodosie. ”E mare păcat să mergi la catolici!”

ro

27 Dec, 2020 08:30 1877 Marime text
  • ÎPS Teodosie, atac dur la adresa catolicior.
Un nou atac, în a doua zi de Crăciun, al Înalpreasfințitului Teodosie la adresa credincioșilor romano-catolici.

Potrivit Antena3, arhiepiscopul Tomisului îi acuză pe catolici că nu știu ce este pocăința și ajung să se împărtășească și de mai multe ori pe zi.

Atacul a fost lansat la postul de radio al Arhiepiscopiei.

 ÎPS Teodosie: ”E mare păcat să mergi la catolici!”

”Eu nu vă spun învățături ale mele.
Știu că cei din apus au luat modelul de la care nu trebuiau să îl ia. Ei nu au căință, de aceea se împărtășesc des. Am auzit oameni mari din ortodoxie care spuneau „pai dacă se împărtășesc catolicii, cum să  nu ne împărtășim și noi? Pai eu nu au dimensiunea căinței. Ei se împărtășesc și de 4 ori pe zi, atât se pot împărtăși. Un preot la catolici poate face 4 liturghii, că nu are nevoie de ajunare, de post, pentru că e schimbată rânduiala. Și atunci ne luăm după cei ce au modificat rânduiala apostolică?”, a spus ÎPS Teodosie.
 

Teodosie i-a mai atacat pe catolici la începutul lunii octombrie. La momentul acela,

Înaltpreasfințitul a declarat într-o emisiune a radioului Arhiepiscopiei Tomisului că este păcat să mergi să te rogi la o biserică catolică.

În replică, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti spune că ei îi îndeamnă pe credincioşi să meargă la cea mai apropiată biserică creştină.

Declaraţia controversată a lui ÎPS Teodosie a fost făcută după ce un ascultător român care locuieşte în Anglia a întrebat dacă este păcat că merge la biserică catolică, dat fiind că în zona sa nu sunt biserici ortodoxe.

„E mare păcat. Duceți-vă la o biserică ortodoxă, greacă sau undeva. În Anglia sunt biserici ortodoxe ruseşti… sârbească, depinde”, a adăugat spus ierarhul Tomisului.

Reacția Arhiepiscopiei Romano- Catolice București:

„Suntem surprinşi în mod neplăcut de o astfel de declaraţie, cu atât mai mult cu cât ceea ce se întâmplă în străinătate, situaţia este cumva specială, întrucât mulţi catolici care ar avea nevoie şi nu găsesc o biserică, noi îi îndemnăm să meargă la biserica creştină cea mai apropiată”, a afirmat Tarciziu Şerban, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii