Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO ANPC a intervenit prompt în cazul opririi activității telegondolei din Sinaia

ro

23 Jan, 2023 20:12 1431 Marime text


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat cu privire la întreruperea activității telegondolei din Sinaia, pe data de 23 ianuarie 2023, în intervalul orar 8.00-11.55.

O echipă ANPC a desfășurat o acțiune de control, la fața locului, constatând o serie de nereguli care afectau interesele consumatorilor.
 

” În fiecare perioadă de minivacanță, avem asigurată permanență pentru situațiile deosebite, așa cum a fost cea de astăzi de la Sinaia.
O echipă de comisari s-a deplasat în stațiunea montană, pentru a putea evalua corect cele întâmplate.
Dacă situația o va impune, vom fi prezenți, indiferent de programul de lucru, acolo unde este nevoie” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.

 
Mai exact, din cauza depunerilor de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și a pilonilor, telegondola Sinaia nu a funcționat pe tronsonul cota 1400-2000m. Mai mult, la încercarea de degivrare a sistemului, 2 role s-au spart și au fost înlocuite.

În toată această perioadă, de aproape 4 ore, cât a durat constatarea și reparația, la baza de plecare a telegondolei, din Sinaia, au fost comercializate, în continuare, tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la cota 1400m.

În intervalul orar menționat, pe tronsonul Cotele 1400-2000m, a funcționat telecabina, aceasta având o capacitate mult redusă.

Ca atare, comisarii ANPC au finalizat acțiunea de control, aplicând, pentru această abatere, operatorului economic:
- amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei
- dispunerea măsurii complementare de returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, asigurând, de asemenea, coborârea în siguranță, a turiștilor, la baza din Sinaia, prin prelungirea programului  de funcționare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii