Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ciutacu „Este o ambitie copilareasca a lui Radu Mazare"

ro

24 Apr, 2009 03:03 3073 Marime text

cap_1.jpgPoliticienii şi oamenii de presă îşi spun părerea despre modul în care firma Conpress Group a scos din chioşcurile care îi aparţin cotidianul ZIUA de Constanţa

Unul dintre acţionarii societăţii menţionate este edilul Radu Mazăre. Trebuie precizat că SC Tutun şi Ziare SRL este cea care se ocupă de distribuţia presei în chioşcurile Conpress Group. Şi, pentru ca cercul să fie închis, registrul Comerţului ne arată că la societatea Tutun şi Ziare SRL acţionar este nimeni altcineva decât SC Conpress Group SA. Adică, tot Mazăre şi partenerii săi de afaceri.

„Nu este normal"

PD-L-istul Dănuţ Moisoiu spune că, pentru el, presa, indiferent ce scrie sau ce nu scrie, trebuie să fie liberă: „Eu nu consider asta o reacţie normală. Dacă este abuz sau nu... nu ştiu. Dar nu este normal. Voi ştiţi că eu iubesc foarte mult ziarul vostru, între ghilimele. Şi pe mine mă atacă tot timpul, dar dacă eu aş avea firmă de distribuţie, v-aş lăsa să vă daţi ziarul în continuare".

„Aşa se întâmplă când nu eşti de acord cu el"

Liberalul Victor Manea, fost contracandidat al lui Radu Mazăre la alegerile locale, a spus în glumă: „E normal, dacă aţi deranjat. În Constanţa este normal. Aşa se întâmplă. Aţi văzut cum este şi în şedinţele de Consiliul Local. Dacă spui ceva şi nu îi convine primarului, se inflamează. Aşa se întâmplă când nu eşti de acord cu el". Nici fostul senator Dorel Onaca nu s-a arătat de acord cu interzicerea ziarului ZIUA de Constanţa în chioşcurile patronate de primarul Constanţei: „Nu este normal să se întâmple aşa ceva. Este inadmisibil. Pur şi simplu nu îmi vine să cred că s-a ajuns la asta. Este un abuz şi este o situaţie foarte gravă. Sincer, nu-mi puteam imagina că se va ajunge la asta".

cap_1_1.jpg„Nu îi înţeleg, pentru că a fost ziarist"

Pentru a nu fi acuzaţi că am cerut părerea numai adversarilor politici ai lui Mazăre, ne-am adresat jurnalistului Victor Ciutacu, redactor şef al cotidianului Jurnalul Naţional. Prieten declarat al lui Mazăre, ziaristul consideră că situaţia creată este „o ambiţie copilărească". „Dacă este adevărat că acest fapt se întâmplă în urma apariţiei unor materiale care nu i-au convenit, scoaterea din chioşcuri a ziarului dumneavoastră este o ambiţie copilărească a lui Radu Mazăre. A primarului sau a companiei. Chiar dacă  ei au făcut asta, pe voi nu vă împiedică nimeni să scrieţi în continuare despre el. Nu ştiu de ce se ambiţionează să facă asta. Nu îi înţeleg, mai ales pentru că el a fost ziarist şi nu ştiu dacă lui i-ar fi convenit să i se întâmple aşa ceva în perioada în care se „bătea" cu Ion Iliescu. Repet: este o ambiţie copilărească. Există şi alte modalităţi să se lupte cu voi şi nu îl împiedică nimeni să vă dea în judecată dacă nu îi convine ce scrieţi. Că doar a mai făcut asta în cazul lui Feri Predescu. Însă, din păcate, este o chestie general valabilă în România. După 20 de ani de la Revoluţie, pe multi politicieni, de la preşedintele Băsescu la primari a început să îi deranjeze libertatea de exprimare şi democraţia", a declarat Victor Ciutacu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ma bufneste rasul. 24 Apr, 2009 21:26 Daca stau sa citesc toate forumurile, e plin netul de persoane care-l injura pe Mazare, ca-i fac lu` Mazare... care i-o *** lu` Mazare. Frate, daca tipul e asa rau, de ce il mai votati? De ce a iesit din primul tur? Va zic eu, pentru ca voi, constantenii, sunteti niste oameni fara onoare. Eu maine daca as candida la primarie si v-as da cate 1 milion, as castiga. O bere, un mic, si un pachet de tigari. E tot ce aveti nevoie pentru a favoriza un candidat. Eu sincer, cred ca Mazare e cel mai destept om din tara asta. Dupa toate hotiile, nu l-a legat nimeni. Va face sa-l injurati 4 ani de zile, dar cand vine votarea, puneti stampila pe Radu Mazare. Ori constantenii sunt prea praf, ori e Mazare un psiholog prea bun care se strecoara noaptea in casele voastre si va dicteaza ce faceti a 2-a zi. Poate voi stiti mai bine. Eu personal voi vota PRM. De ce? Pai daca votez PDL iese PSD, daca votez PNL, iese PDL. De mine si de opinia mea nu tine nimeni cont. Traiasca PRM-ul .. :)
  • adolf 24 Apr, 2009 20:40 bine le face sa se stie cine este capitan de judet si tu victoras ai grija de copii caci tatucu felix are grije de ceilalti fraieri
  • RITA 24 Apr, 2009 09:30 SIGUR CA IL DERANJEAZA CA SE MAI DEZVALUIE DIN AFACERILE SI POTLOGARIILE FACUTE DE MARELE PRIMAR SI DE TOTI DIRECTORII DIN PRIMARIE ,CONSTANTINESCU,RACU, DESPINESCU,SOZANSKI SI MULTI ALTII.DAR CHIAR IL DERANJEAZA NU VA ESTE CLAR ??? CAND PLECA CAND VINE DIN EXCURSII TOATA LUMEA GRAMADA ,UNDE CUM CE FEL, CU CINE?, . NU INTELEG DE CE NU SE JUDECA PROCESUL CU DNA ? DNA. STEFANESCU CAND A LUT BANII I-A FATAT CAPRA ACUM ???DACA MOARE SE SUSPENDA PROCESUL ?? SI NU MAI VEDE NIMENI CE FURACIUNI S-A FACUT??? ATATIA DIRECTORASI CARE STAU INCA IN FUNCTII , NOTARI CARE NU LI S-A SUSPENDAT ACTIVITATEA , EVALUATORI CARORA NU LI S-A SUSPENDAT AUTORIZATIA ??,DE CE AU MUNCIT 3 ANI PROCURORII SA ARATE IN RECHIZITORIU ADEVARUL ? CACI ESTE ADEVARAT TOTUL SI MAI SANT POTLOGARII INCA NEDEZVALUITE .AM APELAT LA ZIARE DIN CONSTANTA SA SE DEZVALUIE DAR LE ESTE FRICA DE SUSPENDARE SAU DE PROCESE ,CA DACA MAZARE A DAT UN TEREN JUDECATOAREI DNA. FERI ESTE VINOVATA CA A RDACTAT ADEVARUL.NU?? AM SOLICITAT PROCURATURII CONSTANTA SA VERIFICE DECIZIA DE RETROCEDARE A IMOBILULUI DIN CRISTEA GEORGESCU NR. 4 , DIN TOCILESCU NR.2, BRANCOVEANU NR.3 ,UNDE UNMANDATAR SINOTARUL BUDEI CU RACUSI DESPINESCU AU SEMNAT DECIZIA IN URMA UNOR FALSURI GROSOLANE PROCURA FALSA ,CERTIFICATE FALSE DAR LEGALIZATE DE NOTAR .VA UREZ MULT SUCCES . NU STA MAZARE IN DIVIDENDELE DELA ZIUA .
  • comod 24 Apr, 2009 09:01 CE BAIAT BUN ESTI MATA,DON CIUTACU L-AI MINGIIAT PUTIN PE CRESTET PE MAZARE,ASA...CA-NTRE GOLANI !
  • alex 24 Apr, 2009 01:20 Pai mai "jurnalisti" dragi. Va maritati soarta. Mancati *** cand nu trebuie si de cine nu trebuie. Mazare, a zguduit CTV-ul de nu se mai aduna odata. Asta pt campania scarboasa de anul trecut de la locale. Si voi nu va comparati cu o televiziune, puteti visa doar. Deci, lui Moisoiu si lui Manea le luati voi puncte de vedere. Foarte inspirati. Daca asa intelegeti sa faceti jurnalism, asa va trebuie. In frunte cu sefa voastra, o sa ajungeti sa distribuiti ziarul gratuit in tren.
  • Victor Ciutacu 24 Apr, 2009 01:15 Doua mici amendamente: 1. Nu sunt prieten declarat cu Radu Mazare, ci maxim amic. Hai sa spunem ca ne respectam reciproc. 2. In ultimul paragraf al declaratiei mele, altfel redata suficient de riguros, am spus "pe multi politicieni, de la presedintele Basescu la primari..." V-as fi recunoscator daca veti face precizarile. Victor Ciutacu