Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi stadiul proiectelor implementate de George Scupra Parc cu zone pentru rolleri şi biciclişti, la Ovidiu

ro

17 Jul, 2013 00:00 1925 Marime text
Administraţia locală de la Ovidiu a alocat 150.000 lei pentru amenajarea unui parc, care va fi prevăzut cu zone pentru rolleri şi biciclişti.

Locul destinat tinerilor se va afla în vecinătatea Şcolii numărul 2 şi se va întinde pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. „Luna aceasta demarăm lucrările de amenajare a parcului. Până la sfârşitul anului ne-am propus să finalizăm partea de infrastructură, urmând ca anul viitor să realizăm spaţiul verde şi locurile de joacă”, a mărturisit primarul oraşului Ovidiu. Edilul estimează că vor mai fi necesari încă 150.000 lei pentru ca obiectivul de investiţii să poată fi dus la bun sfârşit.
Proiectele continuă şi în zona blocurilor CD, unde autoritatea locală a construit anul trecut un loc de joacă pentru copii. Aici, şeful autorităţii locale a realizat recent un foişor de vară pentru părinţi şi bunici. Pavarea zonei este pe ultima sută de metri, a explicat primarul George Scupra.

La Grădiniţa Licurici au fost înfiinţate două grupe cu program prelungit

Cele 40 de solicitări sosite până acum din partea părinţilor, care şi-au exprimat dorinţa de a-şi înscrie copiii la grădiniţă, la program prelungit, au fost rezolvate. Ca urmare, nici anul acesta, copiii nu se vor mai deplasa la unităţile preşcolare din Constanţa şi din Lumina. „Anul trecut am hotărât înfiinţarea unei grupe cu program prelungit în cadrul Grădiniţei Licurici, anul acesta, în urma unui număr de 40 de solicitări primite, am revenit asupra deciziei, în sensul creării a două clase cu program prelungit”, a explicat edilul. George Scupra a menţionat că toate condiţiile de funcţionare în regim prelungit au fost asigurate. Astfel, încă de anul trecut, unitatea preşcolară este prevăzută cu spaţiu de izolare pentru copii, cabinet medical, o firmă de catering asigurând masa prichindeilor. Părinţii au primit sprijin din partea autorităţii locale şi în privinţa asigurării celor trei mese zilnice pentru copii, la iniţiativa primarului George Scupra, preţul hranei fiind subvenţionat de Consiliul Local al oraşului Ovidiu.
Edilul susţine că administraţia locală doreşte construirea unei grădiniţe cu program prelungit, însă, până la conturarea unui astfel de proiect, a apelat la o soluţie de moment, cea privind înfiinţarea celor două grupe cu orar prelungit.  

RAJA a ajuns cu lucrările în cartierul rezidenţial

Lucrările în cadrul proiectului iniţiat de RAJA privind „Reabilitarea staţiei de pompare, extinderea reţelei de distribuţie a apei, extinderea reţelei de canalizare, construirea şi reabilitarea staţiei de pompare a apelor uzate, extinderea conductei de refulare în aglomerarea Ovidiu” continuă la această dată. „S-a ajuns cu lucrările pe strada Toamnei din cartierului rezidenţial Ovidiu Sud”, a precizat primarul George Scupra.
Tot cu sprijinul RAJA, edilul a reuşit înlocuirea conductei principale de apă din localitatea Poiana, o conductă cu o lungime de aproximativ un kilometru, veche de 50 de ani, care crea mari probleme oamenilor.

60.000 lei pentru Centrul Cultural

Reabilitarea termică a clădirii dispensarului se apropie de final. „De câteva zile se lucrează la acoperiş. În cel mult o săptămână lucrarea va fi gata”, a anunţat primarul oraşului Ovidiu. Imediat ce se vor încheia lucrările la dispensar începe renovarea acoperişului clădirii Centrului Cultural. „Din iarnă am constatat că avem probleme cu acoperişul. În clădire se infiltrează apa când plouă. De aceea, am prevăzut în buget aproximativ 60.000 lei pentru repararea acoperişului. Pereţii interiori nu au fost puternic afectaţi. La etaj va fi necesar să realizăm doar mici zugrăveli”, a afirmat edilul. Amintim că imobilul ce adăposteşte Centrul Cultural a fost construit în urmă cu 15 ani. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii