Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi de ce au ieşit în stradă 5.000 de mangalioţi pentru independentul Radu Cristian (Galerie foto)

ro

15 May, 2012 00:00 2463 Marime text

sondaj.jpgCandidatul independent la Primăria Municipiului Mangalia, Cristian Radu, şi-a început la finalul săptămânii trecute, oficial, campania electorală.

Concret, Cristian Radu a organizat, sâmbătă, un marş la care au participat aproximativ 1.000 de mangalioţi. Evenimentul a început în jurul orei 18.30 şi a durat aproximativ o oră, timp în care oamenii au mărşăluit pe cele mai importante străzi din Mangalia, cu pancarte şi bannere pe care scria „Vă rugăm frumos, plecaţi, noi nu mai stăm îngheţaţi!" şi „Decât un trecut pătat, mai bine un viitor curat".

„Am schimbat macazul"

 

cristi_radu_lansare1.jpgÎn aceeaşi zi, Cristian Radu, aspirant independent la mandatul de edil-şef al celei mai importante localităţi din sudul litoralului, a organizat un concert pentru mangalioţi. Pe scenă au urcat Mihai Mărgineanu, Proconsul, Taraful din Clejani şi Iulia Puşchilă. De altfel, Mărgineanu este autorul imnului de campanie al lui Radu, al cărui nume este, sugestiv, „Am schimbat macazul". Concertul a reunit aproape 5.000 de cetăţeni din Mangalia. În contextul evenimentului, Cristian Radu s-a definit ca fiind candidat independent, dar dependent de locuitorii Mangaliei, tânăr, dar reprezentând categoric alternativa la actuala administraţie publică locală. Alături de Cristian Radu au fost, în cadrul lansării, atât reprezentanţi ai societăţii civile, intelectuali, dar şi membri ai unor formaţiuni politice, precum PNL, PC şi Partidul Verde. Aceştia din urmă au declarat că respectă candidatura independentă a lui Cristian Radu şi îi susţin programul „Mangalia, oraş european". Totodată, în contextul lansării de sâmbătă, a fost subliniată ideea potrivit căreia Mangalia are nevoie de un primar independent, care să reuşească să instaleze un climat de normalitate în Consiliul Local, măcinat în ultimii ani de numeroase conflicte şi marcat de scandaluri. Cristian Radu a reiterat ideea potrivit căreia a intrat în această cursă în calitate de independent şi va rămâne aşa până la final.

Urări pentru contracandidaţi

Nu mai puţin important este că, la final, Cristian Radu le-a urat fostului (n.r. Zanfir Iorguş) şi actualului primar al Mangaliei (n.r. Claudiu Tusac) ca în timpul viitorului său mandat de primar să meargă, cel dintâi în Pădurea Comorova, pentru a planta copaci, iar cel de-al doilea să facă o călătorie la Polul Nord, pentru a avea astfel o imagine a modului în care, iarna trecută, mangalioţii au rezistat gerului din apartamente.

Cristian Radu s-a născut pe 12 noiembrie 1970, este de profesie economist, licenţiat al ASE Bucureşti, în 1997, Specializarea Management. Tot la ASE Bucureşti a absolvit, în 2006, un master în „Managementul Afacerilor Agroalimentare". În acelaşi an, Cristian Radu termină şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa şi, doi ani mai târziu, un alt master în „Drept Social European".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii