Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificări ale IPJ Vaslui și Spitalul Municipal Bîrlad, în urma apariției unor imagini cu un pacient agresat

ro

26 Jan, 2024 17:11 685 Marime text

Sursa foto: Facebook

 
  • Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi ai Spitalului de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad au demarat verificări după ce, în spaţiul public, a apărut o înregistrare video cu un pacient agresat fizic şi verbal de angajaţi ai unităţii medicale, în Compartimentul de Primiri Urgenţe, potrivit Agerpres.

"În urma apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări video dintr-o unitate medicală din municipiul Bârlad, la nivelul instituţiei s-a dispus demararea de verificări, urmând să fie stabilite măsurile legale", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Oana Şopu.


La nivelul Spitalului municipal Bârlad urmează să se desfăşoare o cercetare disciplinară a angajaţilor.

"În urma apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări audio-video în care doi salariaţi din cadrul CPU, un brancardier şi o infirmieră, mobilizează brutal un pacient vârstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă pentru analizarea situaţiei. Celor doi angajaţi li s-au solicitat note explicative şi s-a hotărât demararea procedurii disciplinare, Comisia de Disciplină urmând a se întruni pe data de 2 februarie. Până la finalizarea cercetării disciplinare, cei doi angajaţi vor fi atent monitorizaţi de asistentul de tură pe întreg parcursul activităţii", se precizează într-un comunicat de presă transmis de Spitalul "Elena Beldiman" Bârlad.


Reprezentanţii unităţii medicale au mai informat că nu tolerează astfel de comportamente şi au dat asigurări că vor lua măsurile legale la finalizarea anchetei.
 
Citește și
Oficial de la IPJ Constanța, despre mașina răsturnată în zona Baba Novac. Unul din șoferii implicați, ar fi părăsit locul accidentului (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii