Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:31 21 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac Despre autorizații de construcții în zone fără drumuri și utilități

ro

17 Jan, 2021 18:21 1498 Marime text


Astăzi, Vergil Chițac a postat pe pagina sa de facebook informații privind autorizația de construcție în zone fără drumuri si utilități.


Acesta a scris despre cartierele Palazu Mare si Compozitorilor, unde sunt  "noroaie până la gleznă" din cauza acordării autorizatiilor de construcție "fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri".

Iată mesajul transmis de primarul Vergil Chițac:

Părți importante rezidențiale din cartierele Palazu Mare sau Compozitorilor și mai sunt și altele au străzi desfundate.

Oameni care au cheltuit o mulțime de bani și și-au construit case frumoase, când ies din ele intră în Evul Mediu...în noroaie până la gleznă.

Au fost emise Autorizații de Construcție fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament. Practic domeniul public care ar trebui să fie strada și trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate.

Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo...nu se respectă nici o regulă.

Ieri i-am convocat la sediul primăriei pe cetățenii din zona Palazu Mare, străzile: Păpădiei, Salviei, Rozelor și Socului și le-am arătat variante de străzi în scheme, trasate după principiul ca pierderile să fie minime.

Cei mai mulți dintre ei au acceptat să cedeze suprafețe din propriul teren.


Dacă vor accepta toți , va trebui ca ulterior să fie întocmite acte notariale, să fie refăcute documentațiile cadastrale, să fie reactualizat domeniul public cu noile suprafețe, să fie recalculate impozitele pentru noile suprafețe. În paralel vom trece la acțiunea de construire a străzilor...carosabil, trotuare, borduri.

Dacă sunt cetățeni care nu vor atunci va mai trece timp pentru a le expropria suprafețele de teren pentru cauză de utilitate publică.
Uitați ce greu e să repari ceva făcut anapoda? Înțelegeți de ce nu o să semnez Autorizații de Construcție în zone fără drumuri și utilități? De asta!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii