Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac, de ziua Ziua Aviaţiei Române- „Salutări calde camarazilor aviatori și acelora care au ales să urmeze în viață acest nobil drum“

ro

20 Jul, 2022 14:15 1236 Marime text
Vergil Chițac, foto: ZIUA de ConstanțaÎn fiecare an, la 20 iulie este sărbătorită Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. La această dată, potrivit calendarului ortodox, este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al aviatorilor.

Aviaţia militară română a luat naştere în anul 1910, primul avion militar, proiectat de Aurel Vlaicu şi realizat de Arsenalul Armatei zburând la 17 iunie 1910, notează volumul ''Calendarul Tradiţiilor Militare'' (2010). Un an mai târziu, în 1911, au fost brevetaţi primii ofiţeri ca piloţi, iar în 1912, s-a creat prima şcoală de zbor, urmând ca prima lege de organizare a aeronauticii să apară în 1913, se arată pe site-ul www.roaf.ro.



Mesajul lui Vergil Chițac cu această ocazie 

Marcăm astăzi două sărbători importante: Ziua Aviației Române și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al aviatorilor români. Trimit cele mai bune gânduri și urări de bine tuturor românilor care își sărbătoresc onomastica în această frumoasă zi.

Salutări calde camarazilor aviatori și acelora care au ales să urmeze în viață acest nobil drum.

La mulți ani!

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii