Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac, anunț de ultimă oră despre sistemul de încălzire centralizată din Constanța „Dragi constănțeni, sunt încântat să vă anunț că am mai făcut un pas foarte important“

ro

09 Feb, 2022 20:13 4500 Marime text
Primarul Vergil Chițac a anunțat prin intermediul unei postări pe pagina de socializare că a semnat contractul de finanțare pentru etapa a II-a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța. În curând încep lucrările la etapa I.

Primarul a mai menționat că proiectul a fost depus și aprobat la finanțare în cadrul în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.


Postarea de pe pagina de Facebook a primarului Chițac 

Am semnat contractul de finanțare pentru etapa a II-a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța. În curând încep lucrările la etapa I

Dragi constănțeni, sunt încântat să vă anunț că am mai făcut un pas foarte important în proiectul nostru de modernizare a sistemului de încălzire centralizată din Constanța.


Am semnat contractul de finanțare ce ne va permite să implementăm etapa a doua a proiectului. Valoarea totală a acestuia este de 116 milioane de lei (inclusiv TVA), dintre care 97,8 milioane de lei o reprezintă valoarea eligibilă. Proiectul a fost depus și aprobat la finanțare în cadrul în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

În etapa 2 (ceea ce vedeți în imagini cu albastru și verde) se reabilitează tronsoane de rețea termică primară din magistrala II de termoficare, ce însumează 12,716 km de traseu de conducte, respectiv 25.432 km conducte, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termice.

Se va porni de la CET – Str. Cumpenei, Dezrobirii, Soveja și străzile adiacente, zona Tomis Nord.


De asemenea, am semnat și contractul pentru lucrările aferente primei etape a proiectului. Urmează etapa de proiectare de 3 luni, apoi execuția propriu-zisă a lucrărilor în următoarele 12 luni.



Detalii despre amplul proces de modernizare a conductelor și a întregului sistem centralizat de termoficare v-am oferit în urmă cu o lună, aici: https://bit.ly/3uyV37e


Vă mulțumesc și vă doresc o seară plăcută!


Sursa foto: Facebook/ Vergil Chițac 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii