Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vass și Demon, câini din rasa ciobănesc german, noi „recruți“ ai Grupării Mobile Constanța (GALERIE FOTO)

ro

02 May, 2022 14:48 1296 Marime text

Noii „recruți“ ai Grupării Mobile Constanța, foto: Facebook/ Jandarmeria Mobilă Constanţa

În urmă cu aproximativ o lună efectivul Grupării Mobile s-a mărit prin „recrutarea” a doi frați, este vorba despre Vass și Demon, câini din rasa ciobănesc german în vârstă de 5 luni.


Odată cu „recrutarea”, pentru cei doi căței jucăuși, a început programul de dezvoltare a calităților necesare pentru a deveni un coleg de încredere pe timpul misiunilor specifice. Astfel, Vass și Demon, alături de conductorii serviciu parcurg o tematică specifică prin care se urmărește atingerea tipului ideal pentru această categorie de serviciu, și anume: echilibrul psihic, curaj, putere, agilitate și rezistența la efort.


Atingerea acestor calități este posiblă, în primul rând, prin realizarea atașamentului între om și câine, astfel, învățarea și punerea în practică a comenzilor devine pentru partenerul canin o joacă, o plăcere.


După parcurgerea perioadei de predresaj și a cursului de specializare – patrulare și intervenție, aceștia vor participa alături de conductorii de serviciu Cristi și Ionuț la misiuni specifice jandarmeriei.


Foto: Zi de antrenament în medii și condiții diferite, Vass și Demon alături de conductorii serviciu, Cristi și Ionuț pe plaja din Stațiunea Mamaia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii