Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:50 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Bănescu despre declarațiile ÎPS Teodosie „Recidivând, unii se compromit spectaculos și ireversibil“

ro

21 Apr, 2022 09:14 3753 Marime text
Vasile Bănescu. foto: Facebook/Eugen TănăsescuIPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat în cadrul unei conferinţe de presă, dacă mai este de acord cu ce a spus înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, că Vladimir Putin a adus multe jertfe şi este un ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. 

„Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a transmis ÎPS Teodosie.

 
De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului a menționat că nu este judecător.

„Judecător e Dumnezeu” - a mai menționat ÎPS Teodosie. 


Referitor la aceste declarații, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare un mesaj prin care analizează comentariile lui ÎPS Teodosie. 

„Perseverarea tomitană în opțiunea oarbă moral, favorabilă barbariei travestite în ctitor creștin, dar și întrebarea zguduitor de cinică, „Ce, a mitraliat ctitoriile?”, sunt aproape amuțitoare.
Ca și cum zidurile unor construcții, fie ele și biserici, nu viețile unor oameni nevinovați ar conta cu adevărat !

Fiecare dintre noi se onorează sau se compromite moral în cel mai relevant mod cu putință prin poziționarea față de răul cu chipul hidos al crimei, față de nedreptatea strigătoare la cer și mai ales față de Adevăr.

Recidivând, unii se compromit spectaculos și ireversibil“ - a precizat Vasile Bănescu. 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii