Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:42 26 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vama Veche. Cozi la intrarea în țară, după ce Bulgaria a intrat în zona galbenă (video)

ro

31 Aug, 2021 17:59 1386 Marime text
  • Coadă la granița cu Bulgaria, la punctul de trecere de la Vama Veche, pe sensul de mers spre România.
În punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche, pe sensul de intrare în România, coloana de mașini se întinde pe câțiva kilometri. 

Bulgaria a intrat pentru România pe lista galbenă duminică, iar carantina la intrare în țară poate fi evitată prin prezentarea certificatului verde european.

Totuși, majoritatea celor care se află la coadă astăzi nu au documentele necesare. 

Copiii sub 6 ani împliniți sunt exceptați de la prezentarea oricărui document. 

De mâine intră în vigoare noi reguli. Astfel, conform noilor prevederi, cetățenii români care sosesc din România (menținută în zona verde) pot intra în Republica Bulgaria sub condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii